Visita a l’arbre de Nadal de la plaça de Sant Jaume : Servei de Premsa

Visita a l’arbre de Nadal de la plaça de Sant Jaume

15/12/2017



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntament amb el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, el director de Mercabarna, Josep Tejedo, i l’artista floral Xavier Lloveras, han visitat avui l’arbre de Nadal de la plaça de Sant Jaume. Aquest avet, de 15 metres d’altura, prové de conreu ecològic català i estarà a la plaça fins al dia 7 de gener.

 

La seva decoració l’ha dissenyada el florista Xavier Lloveras, amb materials de color blanc, daurat i crema, en consonància amb l’estètica del pessebre de la plaça Sant Jaume, per decorar una de les places més cèntriques de la ciutat durant les festes nadalenques. En la seva creació, l’artista destaca el significat dels colors, on el color blanc representa la llum -utilitzat en les esferes i les campanes-; el color daurat, com a element brillant, igual que els pals del pessebre -utilitzat en formes d’estrelles i boles-; i el crema, representat principalment per fanalets.

L’arbre prové de la muntanya de les Guilleries i és de conreu ecològic, el que vol dir que per cada avet comercialitzat, se’n planten 4 més el mateix any. El creixement d’un avet de Nadal sol ser de mitjana d’entre 5 i 7 anys des del moment que es planta fins que s’arrenca per les festes, i per obtenir aquests camps d’avets es recuperen parcel•les perdudes de conreu, de manera que es contribueixi a recuperar territori i generar activitat econòmica al camp.





Paraules clau

arbre nadal/ mercabarna/ nadal/ nadal 2017/