Barcelona ret homenatge a l’Escola del Mar bombardejada el gener del 38 al barri de la Barceloneta : Servei de Premsa

Barcelona ret homenatge a l’Escola del Mar bombardejada el gener del 38 al barri de la Barceloneta

10/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Ciutat Vella, a través de la Taula de memòria històrica i democràtica de Ciutat Vella, i conjuntament amb el MUHBA (Museu d’Història de Barcelona) i diverses escoles del Guinardó i la Barceloneta, han organitzat un homenatge a l’Escola del Mar per commemorar el 80è aniversari del bombardeig, que va tenir lloc el 7 de gener de 1938 per part de l’aviació feixista italiana.

 

En la seva intervenció l’Alcaldessa, Ada Colau, ha destacat el paper pioner i referent de l’Escola del Mar en la renovació pedagògica de tot Catalunya. “L’escola pública catalana és un tresor democràtic que tenim i estimem i que no es toca perquè és la nostra”, ha dit.

Per Colau l’acte d’avui “és un acte de memòria, de justícia i de record d’uns fets terribles que no volem que passin mai més al món, però també és un acte de reivindicació i afirmació de l’escola pública catalana i democràtica que forma als ciutadans i ciutadanes de la ciutat democràtica que volem”.

“No hi ha ciutat democràtica sense una escola que formi ciutadans i ciutadanes crítiques, participatives, exigents, responsables i compromeses amb els valors democràtics”, ha subratllat l’Alcaldessa abans de reafirmar que “Barcelona és una ciutat de pau”.

L’aviació feixista italiana va destruir l’Escola del Mar, ubicada al davant de la platja dels Pescadors, que va reubicar-se a Montjuic i després al Guinardó, on encara segueix operativa.

Per tal que quedi constància de la presència de l’escola i del bombardeig s’ha instal·lat una taula de memòria que recorda els fets i marca al carrer, a peu de platja, el lloc que ocupava.

 

Documents relacionats:

Imatge 1/2: Autor Josep Dominguez (Arxiu Fotogràfic de Barcelona)

Imatge 2/2: Autor/a desconegut/da (Arxiu Fotogràfic de Barcelona)

Faristol (PDF)





Paraules clau

memòria/