Ada Colau ha presidit l’acte de benvinguda dels nous comandaments de la Guàrdia Urbana : Servei de Premsa

Ada Colau ha presidit l’acte de benvinguda dels nous comandaments de la Guàrdia Urbana

24/01/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de benvinguda als nous comanaments de la Guàrdia Urbana que provenen de la promoció interna del cos de policia barceloní més important dels darrers 15 anys.

 

 

 

 

L’alcaldessa, acompanyada pel comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i pel Cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, i el gerent de l’àrea de Prevenció i Seguretat, Jordi Samsó,  ha donat la benvinguda als 8 nous sotspinspectors, 22 sargents/etes i 59 caporales/es.

Durant la seva intervenció l’alcaldessa ha felicitat als nous comanaments per les noves graduacions i els ha donat les gràcies en nom de la ciutat per la seva vocació de servei públic. Colau els ha recordat que els nous galons porten implícit un major grau d’exigència en la vostra feina, sense oblidar que “la Guàrdia Urbana és, abans que tot, un gran equip de persones que treballeu per la seguretat i el be comú de Barcelona. Un objectiu que no entén d’individualismes”.

Colau ha destacat que 9 dones formen part dels nous comandaments, i ha explicat que es fonamental que les dones s’incorporin de manera igualitària dins de totes les professions i àmbits socials, també en tots els nivells de comandament. L’alcaldessa ha dit que és important que augmenti el número de dones que formen part de la Guàrdia Urbana i que cada cop ocupin més càrrecs de responsabilitat per avançar cap a un cos de policia més igualitari.

En aquest sentit, i emmarcat en l’objectiu de l’Ajuntament de rejovenir el cos i garantir la reposició de totes les vacants que es van generant, l’alcaldessa ha explicat que aquest any hi haurà una nova convocatòria de promoció interna d’inspectors/es, intendents/es  i intendents/es majors. També aquest any es farà una nova oferta pública de places d’agent.

Aquest any també es renovarà una part important de la flota de vehicles amb nous vehicles híbrids, es dedicarem recursos a la formació continuada per desenvolupar els programes del Pla Director, i es continuarà endavant amb el desplegament de la Policia de Barri, que ara ja és present a Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. De la Policia de Barri l’alcaldessa ha explicat que és el projecte  reflecteix potser com cap altre els principis fonamentals del model de treball del cos: proximitat, territori i transparència.

Per finalitzar la seva intervenció Colau ha traslladat als agents la satisfacció de la ciutadania al saber que la ciutat de Barcelona compta amb un cos de la Guàrdia Urbana modern i preparat, format per excel·lents professionals que treballen, molts vegades en circumstàncies complexes i difícils, per garantir els drets i les llibertats. “L’estima que us heu guanyat per part dels barcelonines i barcelonines no és gratuïta. Us l’heu guanyada a pols. I especialment en aquest any 2017 extremadament complicat que hem deixat enrere, heu demostrat la vostra gran professionalitat, la vostra vocació de servei i, sobretot, la vostra gran humanitat”, ha destacat.

Per la seva banda, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha recordat que el passat mes de juliol es van incorporar a la plantilla 49 agents, procedents d’altres cossos de policia, i en l’actualitat són a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya els prop de 120 agents que començaran a treballar a la ciutat l’estiu vinent, un cop acabi la seva formació.

Recasens ha recordat també que l’any 2017 ha estat un any de molta intensitat i complexitat política i social, a més d’haver patit un atemptat, que ha exigit de la Guàrdia Urbana un gran esforç i un treball intens i professional per garantir la mobilitat i la convivència, “uns moments durs i difícils en què la ciutat ha comprovat una vegada més la resposta professional i rigorosa de tots vostès. Barcelona confia en vostès i els valora com mai”.





Paraules clau

guàrida urbana/