Barcelona reactiva el Consell del Parc de Montjuïc per endreçar els usos i les activitats de la muntanya : Servei de Premsa

Barcelona reactiva el Consell del Parc de Montjuïc per endreçar els usos i les activitats de la muntanya

31/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Sants-Montjuïc convoca el Consell del Parc de Montjuïc i dobla la representació d’entitats i veïnat del barri i gestors culturals i esportius

L’òrgan serà més participatiu a través de debats i taules de treball

 

Ahir va tenir lloc el Consell del Parc de Montjuïc al Saló de Plens del districte de Sants-Montjuïc, integrat en total per 98 representants. Aquest òrgan, que no es convocava des del 2014, any de l’aprovació de la modificació del PGM, ha incorporat 52 nous representants. La voluntat del govern és, doncs, que aquest espai sigui molt més participatiu i englobi als diferents actors involucrats a la Muntanya de Montjuïc, posant especial èmfasis a les escoles, instituts i equipaments esportius que es troben ubicats en aquest punt de la ciutat.

 

Aquesta reactivació arriba amb la voluntat de poder endreçar els usos del Parc de la Muntanya de Montjuïc, un espai de la ciutat que durant anys ha acollit un creixement exponencial d’activitats, a través d’un nou pla d’actuació que es fonamentarà en la participació.

El conjunt del parc de Montjuïc, amb tota la seva riquesa i complexitat d’usos, constitueix una peça urbana singular. Per aquest motiu es considera una “zona especial”.

Per començar a treballar-ho, l’actual consistori vol endegar un procés de treball i debat amb el màxim d’actors implicats a la muntanya que ajudi a endreçar-ne els usos i les diferents activitats que acull. Per fer-ho, es reactiva i amplia el consell que ja es va crear l’any 2014.

La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha destacat que “era necessari tornar a posar en marxa el Consell del Parc de la Muntanya de Montjuïc, i així ho hem fet. Primer vam designar un responsable de Montjuïc i ara volem que aquest consell, així com el conjunt de taules de treball que es duran a terme al districte i a tota la ciutat, sigui l’instrument clau per poder avançar en la participació de tothom cap a un pla d’actuació de la muntanya”.

 

Més participació i treball en grup

El pla de treball que ahir es va presentar contemplarà diferents grups sectorials per tractar temes de convivència, cultura, esports, lleure, turisme, ecologia urbana i mobilitat. Els diferents membres del consell podran participar de forma voluntària en aquests grups de treball i discussió que ajudaran a confeccionar el futur pla d’usos de la Muntanya de Montjuïc. Així mateix, durant el segon semestre de l’any, s’obrirà un procés participatiu obert tant al conjunt de la ciutadania dels barris propers a la Muntanya de Montjuïc com a aquelles persones, entitats o col·lectius d’àmbit de ciutat que ho desitgin.





Paraules clau

Parc de Montjuïc/ Sants-Montjuic/