L’Ajuntament de Barcelona ha format 470 treballadors del consistori en drets humans : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona ha format 470 treballadors del consistori en drets humans

14/02/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha completat la formació de 470 treballadors i treballadores del consistori en l’àmbit de la diversitat, interculturalitat, igualtat i no discriminació. Aquesta és una de les actuacions previstes a la mesura de govern impulsada per l’Àrea de Drets de Ciutadania “Barcelona Ciutat de Drets”, que té com a fites impulsar accions de prevenció i garantia pel respecte dels drets humans.

Els cursos de formació –dels que s’han impartit més de 25 al 2017—han estat dirigits a formar els treballadors i treballadores que tenen contacte amb els ciutadans i ciutadanes de Barcelona en la seva tasca diària, perquè puguin detectar casos de discriminació i vulneració dels drets humans, i es pugui prevenir, des de les seves funcions, actituds discriminatòries. El tinent  d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha subratllat que  “la sensibilització i capacitació en drets humans i diversitat és una eina fonamental perquè els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Barcelona puguin ser vertaders agents de protecció de drets humans”.

El contingut de la formació s’ha treballat amb entitats i docents externs que han portat dinàmiques vivencials específiques. Durant aquest any passat, aquests cursos els han realitzat persones que es troben en les plantilles de la Guàrdia Urbana –tots agents de proximitat–, tramitadors de les Oficines d’Atenció al Ciutadà i de les Unitats de Gestió Administrativa de Serveis Socials.

Durant l’any 2018, aquesta formació seguirà realitzant-se en aquests tres col·lectius de treballadors municipals i s’ampliarà també al professorat de les escoles, en col·laboració amb el Consorci d’Educació. A més, es reforçaran els elements d’autoformació a través de píndoles informatives d’autoaprenentatge que oferiran canals informatius de diferents aspectes sobre els drets humans, la interculturalitat i la sensibilització vers casos pràctics de discriminació. Aquesta informació es farà arribar a tota la plantilla municipal a través de butlletins interns.

Durant aquest any, l’ajuntament també s’ha proposat ampliar l’oferta formativa en l’àmbit de la diversitat religiosa i interculturalitat. Així mateix, s’abordarà el treball en grups específics, com els treballadors dels Punts d’Informació Juvenil.

 





Paraules clau

dones/