Barcelona acull unes jornades internacionals d’Acció Comunitària : Servei de Premsa

Barcelona acull unes jornades internacionals d’Acció Comunitària

26/02/2018

Barcelona acollirà els propers dies 1 i 2 de març les Jornades Internacionals d’Acció Comunitària, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Barcelona i l’Escola de l’Institut de Govern Polítiques Públiques (IGOP) al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau.

El principal objectiu és el d’obrir perspectives i mirades en relació al paper que pot tenir l’administració a l’hora de generar condicions per enfortir l’Acció Comunitària.

Aquesta trobada busca donar respostes col·lectives als reptes socials mitjançant l’escolta i el coneixement de polítiques públiques foranies sobre Acció Comunitària i vinculades a aspectes de democràcia, enfortiment i empoderament del conjunt de la ciutadania, i que reforcin la idea de transversalitat a través de polítiques locals concretes.

El tinent d’alcaldia, Jaume Asens, i al Directora de l’IGOP, Raquel Gallego, seran els encarregats de donar la benvinguda a les jornades. Durant la jornada, a través de diferents taules i xerrades, es tractaran diversos temes al voltant de l’acció comunitària, la cultura i la comunitat, entre d’altres. Alguns dels temes a tractar seran, el rol de les organitzacions comunitàries a països com el Brasil o els Estats Units, la cultura com a oportunitat per a promoure comunitat i com a mecanisme d’expressió i enfortiment de la ciutadania; la figura de les treballadores comunitàries, les comunitats que es construeixen al voltant de les TIC i les formes de treballar plegats al territori amb un mateix enfocament comunitari.

Divendres, la benvinguda anirà a càrrec de la tinenta d’alcaldia, Laia Ortiz; i del comissionat de Participació i Democràcia Activa, Fernando Pindado. L’agenda se centrarà en el debat polític al voltant de l’acció comunitària i es posaran a debat les polítiques públiques locals amb perspectiva comunitària. Finalment, el comiat institucional el farà la regidora de Participació i Districtes, Gala Pin.

A més, durant els dos dies participaran, entre d’altres, el comissionat d’Economia Social i Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro; la comissionada de Salut, Gemma Tarafa; el comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba; i el comissionat de Cultura, Joan Subirats.

 

NOTA: Adjuntem el programa complet de les jornades

[wpba-attachment-list]Compartiu aquest contingut