Barcelona desactiva l’Operació Fred en fase d’alerta després de gestionar 398 estades nocturnes : Servei de Premsa

Barcelona desactiva l’Operació Fred en fase d’alerta després de gestionar 398 estades nocturnes

01/03/2018

L’Operació Fred continuarà activada en fase preventiva durant els propers dies amb les 72 places addicionals del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE)

En aquesta ocasió, i amb l’objectiu irrenunciable que cap persona que ho vulgui es quedi sense plaça, durant les dues últimes nits s’han habilitat 56 places addicionals a les 100 que ja incorporava el Centre d’Estades Breus (CEB)

L’Ajuntament de Barcelona ha decretat aquest dijous la finalització de l’Operació Fred en fase d’alerta que va activar-se el vespre del dilluns passat, dia 26 de febrer. En total ha gestionat 398 estades nocturnes de 201 persones diferents, que s’han allotjat al Centre d’Estades Breus ubicat al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) durant les tres nits que ha durat l’episodi, activat davant del risc que les temperatures mínimes se situessin a l’entorn dels 0ºC. Aquest centre disposa de 100 places d’allotjament nocturn i ofereix serveis d’higiene, alimentació i consigna. En aquesta ocasió, de forma excepcional i amb l’objectiu irrenunciable que cap persona que ho sol·licités es quedés sense plaça on dormir, s’han habilitat 56 llits addicionals gràcies a la feina conjunta amb la Creu Roja. Així doncs, durant les tres nits que ha durat la fase d’alerta no s’ha desestimat ningú per manca de places.

L’actuació dels equips que han estat actius durant aquestes tres nits s’ha adreçat especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública, oferint-los allotjar-se voluntàriament en els equipaments oberts durant tot l’any per aquest col·lectiu, i que sumen més de 2.000 places entre els recursos municipals i els de la trentena d’entitats que conformen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

El dispositiu de l’Operació Fred en fase d’alerta ha comptat amb 8 vehicles i 28 persones entre professionals i voluntaris del CUESB, Creu Roja i el servei municipal del Servei d’Intervenció Social (SIS). Durant els propers dies l’Operació Fred continuarà activa en fase preventiva, la qual cosa suposa que se seguiran oferint les 72 places addicionals que hi ha al Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE). Aquest dispositiu es va obrir el passat 29 de novembre i des de llavors ha atès un total de 6.205 estades nocturnes i el mateix nombre d’esmorzars, a banda d’altres serveis com 5.848 sopars, 4.601 dutxes, 3.898 serveis de consigna i 211 persones ateses al servei d’infermeria, entre d’altres.

L’última vegada que es va activar l’Operació Fred en fase d’alerta va ser entre els passats dies 8 i 11 de febrer. En aquella ocasió es van gestionar 235 estades nocturnes, sense necessitat d’haver d’activar les 56 places addicionals que s’han obert en aquesta ocasió.Compartiu aquest contingut