Barcelona posa a disposició del teixit empresarial de la ciutat un test per avaluar-se en igualtat de gènere : Servei de Premsa

Barcelona posa a disposició del teixit empresarial de la ciutat un test per avaluar-se en igualtat de gènere

21/03/2018

L’Equitest és un recurs on line a disposició de les empreses que vulguin detectar o millorar la paritat i la igualtat entre treballadors i treballadores

Les clàusules de contractació municipals valoren aquestes bones pràctiques

La regidoria de Feminismes i LGTBI assessoraran gratuïtament a les empreses interessades un cop hagin realitzat l’autoavaluació

Des de la regidoria de Feminismes i LGTBI i Barcelona Activa s’ha presentat avui l’Equitest, un recurs on line que es posa a disposició del teixit empresarial de la ciutat perquè puguin dur a terme un test d’autoavaluació per detectar si assoleixen, o no, la igualtat de gènere entre treballadors i treballadores.

Aquest eina consta de 25 preguntes que ajuda a analitzar a l’empresa quines mancances, bones pràctiques o problemes té. La voluntat del govern municipal és facilitar a les empreses interessades un eina que els ajudi a dur a terme aquesta diagnosi, un pas més per treballar per la paritat en l’àmbit econòmic de la ciutat i per assolir el compromís del govern de Barcelona amb la igualtat de gènere.

A més, disposar d’un bon model en igualtat és clau per poder optar a contractes públics i licitacions municipals, inclosos en les clàusules de contractació. Per això, des de la regidoria de Feminismes i LGTBI i Barcelona Activa s’ha volgut posar aquest recurs gratuït a disposició de les empreses. Una manera més de fomentar la contractació pública responsable.

També, a través del departament de Transversalitat, les empreses podran gaudir de franc d’assessorament i formació en temes d’igualtat per tal de millorar, si ho consideren, els resultats de l’avaluació.

Per Laura Pérez, “sense empreses responsables amb l’equitat, l’avenç social de ben segur serà més lent”.

En aquest sentit, les empreses poden sol·licitar com fer un pla d’igualtat, com plantejar mesures de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe: com establir mesures específiques per la canviar la bretxa salarial, la segregació horitzontal o, també, com millorar la formació, tenir processos de selecció més equitatius i aplicar la conciliació del temps laboral, personal i familiar. Aquest assessorament personalitzat podrà ser per via telemàtica, telefònica o presencial.

D’altra banda, entre ambdues àrees del govern municipal, i en el marc del Pla de Justícia de Gènere 2017-2020, s’està treballant per promoure una ocupació sense desigualtats de gènere amb accions per la incorporació de dones en ocupacions de sectors masculinitzats; millorant la formació en equitat de gènere al mercat de treball o impulsant les vocacions científic-tecnològiques, sobretot, entre les noies.

L’Equitest es pot consultar als webs:

https://empreses.barcelonactiva.cat

http://ajuntament.barcelona.cat/donesCompartiu aquest contingut