El districte de Ciutat Vella precinta dues associacions cannàbiques sense llicència municipal : Servei de Premsa

El districte de Ciutat Vella precinta dues associacions cannàbiques sense llicència municipal

29/03/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tancament administratiu de les activitats, situades als carrers Moles i Roca, han estat resultat de la tasca que tant la Guàrdia Urbana com els Serveis Jurídics del districte han dut a terme en els darrers mesos

A l’inici de mandat hi havia un total de 41 expedients oberts per cannàbiques il·legals a Ciutat Vella. Gràcies a la tasca duta a terme des del districte, actualment només n’hi ha 4. La resta han cessat l’activitat un cop obert l’expedient o han estat precintades administrativament o judicial

El districte de Ciutat Vella ha precintat aquesta setmana dues associacions cannàbiques que funcionaven sense llicència municipal. Els locals estaven situats als carrers Moles i Roca i els tancaments han estat resultat de la investigació policial feta per la Guàrdia Urbana i la consegüent actuació administrativa duta a terme pels Serveis Jurídics del districte.

En el cas del local del carrer Moles, 11, es va rebre una denúncia el passat mes de novembre en la que s’advertia que el local feia activitats d’associació cannàbica sense llicència municipal. Després d’una investigació, la Guàrdia Urbana va comprovar que realment exercia sense autorització i es va iniciar el procés administratiu per al tancament de l’espai.

Així, el passat mes de gener els Serveis Jurídics del districte van dictar l’ordre de cessament i es va iniciar el procés de presentació d’al·legacions, que va resultar amb la denegació d’aquestes i, per tant, amb l’obligació del promotor de tancar l’activitat. Aquest mes de març s’ha comprovat que els promotors no han acomplert amb l’ordre municipal i, per aquest motiu, s’ha dictat l’ordre de precinte administratiu que es va executar dimecres.

En el cas de l’activitat del carrer Roca, 26, l’expedient es va iniciar el març de 2017 a causa de queixes veïnals i d’una acta de la Guàrdia Urbana. Arrel d’aquesta obertura d’expedient i després d’intentar dur a terme tot un seguit d’inspeccions negades pels promotors, el passat mes de maig es va poder comprovar que al local es duia a terme una activitat d’associació cannàbica que no compta amb la corresponent llicència.

El procediment administratiu va seguir el seu curs, tot i les dificultats per localitzar els promotors, fins que el mes de febrer se’ls va notificar l’ordre de cessament. En constatar que aquests no han acomplert amb l’ordre de tancament de l’activitat de l’Ajuntament, dimecres també es va precintar administrativament l’activitat.

 

Pla d’inspecció per a la detecció i tancament de cannàbiques il·legals

Des de principis de mandat, el Districte de Ciutat Vella està duent a terme un pla d’inspeccions amb l’objectiu de detectar, entre d’altres, d’aquelles activitats d’associació cannàbica il·legal que tinguin lloc al territori i vetllar pel tancament de les mateixes.

Així, quan se sospita o es rep una denúncia d’una possible cannàbica il·legal, s’inicia la investigació per tal de comprovar-ho, ja sigui a través dels serveis d’inspecció del districte o de la Guàrdia Urbana. En cas que els promotors no permetin l’accés, l’Ajuntament de Barcelona ha de sol·licitar l’entrada al jutge per constatar que es fa aquella activitat.

En el cas del precinte, s’actua de la mateixa manera. En primer lloc s’intenta la via del precinte administratiu sense necessitat d’autorització judicial i, en cas que això no sigui possible perquè els promotors del negoci no permetin entrar els tècnics municipals, es demana l’autorització al jutge per tal de poder dur a terme el tancament per part del districte.

A l’inici de mandat hi havia un total de 41 expedients oberts per cannàbiques il·legals a Ciutat Vella. Gràcies a la tasca duta a terme des del districte, actualment només n’hi ha 4 que estan pendents de les comprovacions o autoritzacions judicials necessàries per tal de poder fer el precinte. La resta han cessat l’activitat un cop obert l’expedient o han estat precintades administrativament o judicial

Actualment, el districte compta amb 36 locals que compten amb l’autorització municipal per dur a terme funcions d’associació cannàbica.





Paraules clau

Ciutat Vella/