El districte de Sarrià-Sant Gervasi obre la nova àrea de gossos als Jardins de Piscines i Esports : Servei de Premsa

El districte de Sarrià-Sant Gervasi obre la nova àrea de gossos als Jardins de Piscines i Esports

03/04/2018

Es tracta d’un espai tancat de més de 1.100 m2 específic per a l’esbarjo de gossos amb jocs d’agilitat, un abeurador per als gossos i un espai d’estada per als propietaris

La posada en marxa de l’àrea d’esbarjo va acompanyada d’una campanya amb informadors per donar a conèixer el nou espai i promoure la tinença responsable d’animals

Es prohibeix l’entrada de gossos al Turó Park i s’insta a la col·laboració i el civisme de tots els usuaris per tal que la nova vegetació pugui consolidar-se i créixer de manera que la recuperació del parc sigui efectiva

Barcelona aposta per la convivència entre les persones i els animals de companyia, pel respecte als drets dels animals i per oferir-los zones on puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties. L’objectiu del govern municipal és garantir que com a mínim tots els districtes de la ciutat disposin d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats o més, i de crear nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre que sigui possible.

El districte de Sarrià-Sant Gervasi obre avui la nova àrea de gossos als Jardins de Piscines i Esports, en el xamfrà dels carrers de Ganduxer i Bori i Fontestà. Es tracta d’un espai tancat de més de 1.100 m2 dissenyat de manera específica per a l’esbarjo de gossos amb jocs d’agilitat, un abeurador per als gossos i un espai d’estada per als propietaris. Aquest nou espai afavorirà la bona convivència entre gossos, propietaris i el veïnat del barri.

A més d’aquesta nova àrea, els propietaris de gossos disposen de dues àrees més a la zona: la del Turó Park que s’accedeix pel carrer Francesc Pérez Cabrero i la de plaça Wagner.

A partir de l’obertura de l’àrea d’esbarjo de Piscines i Esports es prohibeix l’entrada de gossos al Turó Park i s’insta a la col·laboració i el civisme de tots els usuaris per tal que la nova vegetació pugui consolidar-se i créixer de manera que la recuperació del parc sigui efectiva. El Turó Park és un jardí històric de Barcelona, de gran riquesa paisatgística i valor artístic que està en procés de remodelació, especialment per reforçar el caràcter verd del parc i recuperar-ne l’important estrat arbori que va tenir en el seu dia. En els darrers anys havia patit un cert deteriorament, en part per la presència de nombrosos animals de companyia, i ara, amb la prohibició de l’entrada de gossos i la seva reubicació a l’àrea de Piscines i Esports, es recupera un espai emblemàtic de la ciutat pel seu ús veïnal.

La posada en marxa de l’àrea d’esbarjo va acompanyada d’una campanya de comunicació amb informadors que explicaran al veïnat el nou espai i per promoure la tinença responsable d’animals.

L’Ajuntament de Barcelona està realitzant, des del 2016, les diferents actuacions als deu districtes de la ciutat per dotar-los de les grans àrees d’esbarjo. El districte de Nou Barris ja té en servei la seva gran àrea a l’avinguda Meridiana i s’està redactant el projectes de l’àrea de Virrei Amat. Les àrees de la plaça Letamendi (Eixample), dels Jardins Bacardí (Les Corts) i de Ciutat de Asunción (Sant Andreu), ja estan obertes.

Actualment es troben en obres: Parc de la Barceloneta (Ciutat Vella), avinguda Mistral (Eixample), Coll i Alentorn (Horta-Guinardó), el Parc de Sant Martí (Sant Martí) i estan en diferents fases de projecte les àrees de Priorat (Sants-Montjuic), plaça Alfons Comín (Gràcia) i la del Parc Estació del Nord (Eixample).

Es pot consultar les àrees d’esbarjo per a gossos de la ciutat en el següent enllaç: http://ajuntament.barcelona.cat/benestaranimal/ca/arees-desbarjo-gossosCompartiu aquest contingut