L’Ajuntament de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona busquen els millors projectes internacionals per reduir l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona busquen els millors projectes internacionals per reduir l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica

04/04/2018

Gerado Pisarello: “Com a administració pública i de la mà de les empreses més innovadores, llacem un repte internacional i redoblem els esforços per frenar l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica. Necessitem més dones a les carreres TIC. Necessitem moltes dones científiques, tecnòlogues, enginyeres, matemàtiques i informàtiques”

d-LAB, el programa de transformació digital impulsat per MWCapital, implementarà els dos millors projectes a la ciutat de Barcelona. La convocatòria, oberta fins al 30 de maig, compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors

 

La Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i l’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat de Tecnologia i Innovació, han llançat una convocatòria internacional a la recerca de les millors solucions i projectes per reduir l’escletxa de gènere i potenciar el talent femení en el sector tecnològic. La iniciativa, que compta amb GSMA i l’European Center For Women and Technology com ambaixadors, s’emmarca dins del quart repte de d-LAB, el programa de MWCapital que promou la transformació digital de la societat per millorar la vida dels ciutadans.

El primer tinent d’alcaldia, Gerado Pisarello, ha subratllat que “com a administració pública i de la mà de les empreses més innovadores, llacem un repte internacional i redoblem els esforços per frenar l’escletxa de gènere a la indústria tecnològica. Necessitem més dones a les carreres TIC. Necessitem moltes dones científiques, tecnòlogues, enginyeres, matemàtiques i informàtiques”.

La convocatòria romandrà oberta des d’avui fins al pròxim dia 30 de maig a través de la web www.d-lab.tech/women-in-tech. Al llarg dels mesos de juny i juliol, es portaran a terme les primeres rondes d’avaluació per part d’un equip d’experts de d-LAB i de l’Ajuntament de Barcelona i al setembre, un comitè assessor extern prendrà la decisió final seleccionant els 2 millors projectes que s’implementaran a la ciutat de Barcelona. L’anunci dels guanyadors es realitzarà a finals d’octubre.

d-LAB llança aquest repte per buscar solucions per reduir l’escletxa de gènere i projectes per potenciar el talent femení en el sector. Amb l’anunci d’aquest repte, d-LAB impulsarà projectes que puguin ser replicables i escalables per crear impacte de manera sistemàtica en el sector.

Aquesta col·laboració reforça la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de fomentar l’economia i l’empoderament digital de la ciutadania, amb una incidència directa en la reducció de l’escletxa digital de gènere, tal com estableix el Pla Barcelona Ciutat Digital.

 

Empoderament de la dona TIC

L’escletxa de gènere existent a la indústria tecnològica es considera cada vegada més un problema urgent que han d’abordar els sectors públic i privat. El baix número de dones que escullen assignatures STEM (les sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i carreres TIC és un indicador que mostra que aquesta qüestió s’ha de tractar de manera sistemàtica.

Segons dades proporcionades per l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, durant el curs acadèmic 2015-2016, solament el 13% dels alumnes matriculats en TIC van ser dones. Avui en dia existeixen ja una gran quantitat de projectes, esdeveniments i iniciatives dutes a terme per fer front a l’escletxa de gènere dins de la indústria tecnològica. Tot i això, els resultats són limitats a causa de la falta de continuïtat i de capacitat per crear un impacte real a escala significativa.

 

Pla Barcelona Ciutat Digital

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital, ha definit una estratègia digital i tecnològica com a element clau en la consecució d’unes polítiques públiques orientades a cobrir millor les necessitats i potenciar les capacitats de la ciutadania i el teixit econòmic innovador: El Pla Barcelona Ciutat Digital.

La visió perseguida és que Barcelona es posicioni més enllà de la Smart City i esdevingui una ciutat oberta, equitativa, circular i democràtica, i un referent en política tecnològica per un clar lideratge públic i ciutadà. Per tal de resoldre els reptes de la ciutat i de les persones a través d’un ús més democràtic de la tecnologia. Impulsar la innovació tecnològica i digital, per un govern més obert, com a eina pel desenvolupament d’una economia plural que fomenti la transformació social i ambiental, i que afavoreixi l’empoderament ciutadà.

Aquest pla consta de 3 pilars: la Transformació digital de la Ciutat i la pròpia administració, la Innovació digital del seu teixit empresarial i l’ecosistema d’innovació usant la ciutat com a laboratori i l’empoderament digital de la ciutadania.  www.barcelona.cat/digital

 

d-LAB

d-LAB, impulsat per Mobile World Capital Barcelona, accelera la transformació digital de la societat per respondre a reptes socials mitjançant l’ús de solucions mòbils i digitals d’èxit.

El programa identifica necessitats socials i llança convocatòries per trobar tecnologies innovadores que generin un impacte positiu en les vides dels ciutadans de forma col·lectiva.

d-LAB lidera projectes pilot de transformació digital, en col·laboració amb representants del sector públic i privat, i promou el coneixement en l’ús de solucions tecnològiques en diferents àmbits de la societat.  d-lab.tech

 

Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona impulsa la transformació mòbil i digital de la societat, amb l’objectiu de millorar la vida de les persones a escala global.

Amb suport públic i privat a Barcelona, Catalunya i España, MWCapital treballa en tres àrees: acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; transformació digital de la indústria; i capacitació de noves generacions, professionals i ciutadans en l’ús de tecnologies digitals. Els nostres programes estan transformant positivament l’educació, la indústria i l’economia.

MWCapital acull Mobile World Congress i organitza 4 Years From Now [4YFN], la plataforma de negocis per la comunitat de startups.  www.mobileworldcapital.com

 

 Compartiu aquest contingut