Afectacions de mobilitat amb motiu dels diferents actes previstos pel proper diumenge : Servei de Premsa

Afectacions de mobilitat amb motiu dels diferents actes previstos pel proper diumenge

13/04/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans desplaçar-se principalment a peu o en transport públic subterrani i evitar moure’s en vehicle privat

S’inclou tall d’àudio i vídeo amb declaracions de l’Intendent Major de la Guàrdia Urbana, Ricardo Salas

 

Manifestació convocada per Espai Democràcia i Convivència

Aquest diumenge, 15 d’abril, tindrà lloc la manifestació convocada per les organitzacions que conformen l’Espai Democràcia i Convivència.

Està previst que el recorregut s’iniciï a les 12:30 a Plaça Espanya i que avanci per l’Avinguda Paral·lel fins arribar a l’alçada de carrer Nou de la Rambla.

Les afectacions de trànsit s’iniciaran a partir de les 08:00 hores de diumenge per les tasques de muntatge dels elements de la manifestació. Durant el seu recorregut hi haurà importants afectacions de trànsit en superfície i en els carrers de l’entorn.

Pel que fa a la restricció d’estacionaments a la zona de la concentració, l’estacionament de vehicles quedarà prohibit a l’Avinguda Paral·lel a partir de les 06:00 hores fins a les 17:00 hores del diumenge.

La Guàrdia Urbana de Barcelona durà a terme les actuacions i els desviaments que es precisin, en funció de l’afluència ciutadana, assegurant en tot moment el pas dels vehicles d’emergència al llarg de la manifestació.

Estacionament d’autocars

Per traslladar als manifestants de fora de l’àrea metropolitana, l’organització preveu el desplaçament d’una quantitat molt elevada d’autocars que aniran arribant de forma esglaonada.

Per tal de facilitar el desembarcament de les persones transportades i l’espera dels autocars durant la concentració, s’han seleccionat diversos trams de carrers en els quals, excepcionalment durant tota la jornada del 15 d’abril, es permet el seu estacionament.

Els autocars han d’estacionar deixant lliures, en tot moment, els passos de vianants, les parades de bus i els accessos als guals, i han de restar estacionats en el mateix lloc, des de la seva arribada fins a la sortida una vegada finalitzada la concentració.

 

Festa de la Bicicleta 2018

Per tal de fomentar l’ús de la bicicleta, aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona celebra la Festa de la Bicicleta 2018. L’esdeveniment tindrà lloc al passeig de Lluís Companys i inclourà una pedalada popular per la ciutat, una Fira d’Entitats i diferents activitats que es duran a terme fins a les 14:30 hores.

La bicicletada començarà a les 9:00 hores del diumenge 15 d’abril i sortirà del carrer Aragó amb Roger de Flor, en un recorregut de 12 quilòmetres que finalitzarà al passeig de Lluís Companys. L’itinerari és el següent:

Carrer d’Aragó, la plaça Espanya, l’avinguda Paral·lel, el carrer Floridablanca, la ronda Sant Antoni, la plaça Universitat, el carrer Pelai, la plaça Catalunya, el carrer Fontanella, la plaça Urquinaona, el carrer Trafalgar, el passeig Lluís Companys, el carrer Comerç, els passejos Picasso i Pujades, els carrers Marina, Pallars, Badajoz, Almogàvers i Roger de Flor, l’avinguda Vilanova i els passejos de Sant Joan i Lluís Companys, on finalitzarà el recorregut. La bicicletada comptarà amb un servei de bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

En la majoria de les vies afectades pel recorregut es faran divisions de calçades que permetran la circulació de bicicletes i vehicles. En les que el trànsit quedi tallat, la Guàrdia Urbana farà els desviaments necessaris per tal de facilitar la mobilitat.

 

Afectacions al transport públic

Manifestació

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i efectius de seguretat a les estacions per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre les 11 del matí i les 4 de la tarda s’augmentarà el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5 els intervals siguin de 4-5 minuts aproximadament.

Les estacions de Metro que es recomana fer servir son les de Drassanes i Tarragona (L3), Rocafort i Urgell (L1). A plaça d’Espanya hi arriben autobusos interurbans i línies dels FGC i a Sants Estació hi ha correspondència amb Rodalies, és per això que es recomana a totes aquelles persones que es desplacin en Metro que evitin aquestes dues estacions, així com les estacions de Metro de Paral·lel i Poble-Sec

Dins la xarxa, en cas que hi hagi gran afluència de passatge, es recomana seguir en tot moment les indicacions que doni el personal de Metro, que estarà en contacte amb les autoritats de seguretat pública. Com és habitual, el web de TMB i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.
Les alteracions de recorregut seran severes en 23 línies d’autobusos. Entre les 11 i les 16 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit d’afectació en les línies regulars següents: D20, D40, H12, H14, H16, V7, V11, V13, 13, 21, 24, 41, 46, 50, 55, 59, 65, 79, 91, 109, 120, 121 i 150.

Durant la manifestació quedaran sense serveis les següents estacions del servei de Bicing:

– Número 50 (av. Paral·lel, 54).
– Número 373 (av. Paral·lel, 132).
– Número 85 (av. Paral·lel, 146 bis).
– Número 386 (av. Paral·lel, 164).

Festa de la Bicicleta

El recorregut provocarà afectacions en unes 40 línies de bus de TMB a mesura que els ciclistes vagin avançant, són les següents: D20, D40, H12, H14, H16, V7, V11, V13, V15, V17, V21, V27, 6, 7, 13, 19, 22, 24, 39, 41, 45, 46, 47, 50, 51, 54, 55, 59, 63, 65, 66, 67, 79, 92, 109, 115, 120, 136, 150 i 192. Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

 

Recomanacions

– Davant l’afectació que els diferents actes poden tenir sobre la mobilitat ciutadana, l’Ajuntament de Barcelona recomana desplaçar-se principalment a peu o en transport públic subterrani (metro, FGC i RENFE) i evitar moure’s en vehicle privat.

– Es recomana utilitzar els telèfons d’emergències 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable. la telefonia fixa us garantirà una millor comunicació.

– Per seguir l’actualitat sobre la mobilitat a la ciutat durant la manifestació de l’Espai de Democràcia i Convivència, podeu consultar els comptes de @bcn_ajuntament, @barcelona_GUB i @BCN_Mobilitat.

 

______________________________

Material relacionat: Declaracions de l’Intendent Major de la Guàrdia Urbana, Ricardo Salas

> VÍDEO: Descarregar arxiu alta qualitat

> ÀUDIO: Descarregar arxiu alta qualitat

______________________________





Paraules clau

mobilitat/