Pisarello descobreix un faristol informatiu dedicat a Francesc Ferrer i Guàrdia : Servei de Premsa

Pisarello descobreix un faristol informatiu dedicat a Francesc Ferrer i Guàrdia

18/04/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 19 d’abril 10:30 hores (al costat del monument, al Parc de Montjuïc, Avinguda de l’Estadi, (darrera del Palau Nacional), el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, acompanyat del Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, assisteix a la col·locació d’un faristol informatiu dedicat al pedagog, activista i lliurepensador Francesc Ferrer i Guàrdia.

 

NOTA IMPORTANT PER A MITJANS: Posteriorment, els periodistes que ho desitgin podran fer una visita a l’exposició La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia al Castell de Montjuïc, acompanyats del seu comissari, Pere Solà i Gussinyer.

L’acte de col•locació del faristol que explica la trajectòria de Ferrer i Guàrdia s’emmarca dins de la celebració de La Primavera Republicana, que té lloc durant la setmana del 14 al 21 d’abril, amb un ampli programa d’activitats i noves senyalitzacions de memòria als carrers de la ciutat, impulsat pel comissionat de Programes de Memòria.

La senyalització de diversos indrets de la ciutat vinculats a persones, fets o lloc rellevants, així com de pràctiques socials i culturals que expressen aquests valors democràtics, obrers o republicans té per objectiu fer present als carrers de Barcelona aquests referents de tradició democràtica popular.

Francesc Ferrer i Guàrdia (Alella, 1859 – Barcelona, 1909) és el creador de l’Escola Moderna, un projecte pràctic de pedagogia llibertària (1901). De formació autodidacta i influenciat per l’anticlericalisme de l’època, va iniciar la seva activitat en el republicanisme, i va participar en l’intent d’alçament fallit del 1886 contra la restauració borbònica. El seu fracàs el va portar a l’exili a París, on va iniciar el seu viratge cap a posicions llibertàries i alhora va entrar en contacte amb moviments de renovació pedagògica.





Paraules clau

cultura/ memòria/ república/