Barcelona assumeix la secretaria de la xarxa de ciutats CIDEU i la connecta amb la Unión de Ciudades y Capitales Iberoamericanas : Servei de Premsa

Barcelona assumeix la secretaria de la xarxa de ciutats CIDEU i la connecta amb la Unión de Ciudades y Capitales Iberoamericanas

20/04/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

La regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, n’ha assumit el càrrec

La regidora de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha assumit aquesta mateixa setmana la secretaria del Centro Iberoamericano de Desarrollo Estratégico Urbano (CIDEU), una xarxa de ciutats iberoamericanes integrada per 124 ciutats i 26 institucions, que promou el disseny i la gestió de projectes urbans per a la sostenibilitat de les ciutats. El seu objectiu principal és generar espais de cooperació entre ciutats per abordar estratègies que promoguin la millora de la qualitat de vida de les grans urbs.

Pérez ha viatjat aquesta setmana a Santiago de Xile, on s’ha celebrat el XXIII Congrés del CIDEU, i ha participat en diferents taules rodones on ha pogut explicar l’experiència de la ciutat de Barcelona en diferents matèries, com el paisatge urbà, la mobilitat o l’habitatge.

 

 

El primer acte com a nova secretària del CIDEU que ha assumit Laura Pérez ha estat la signatura d’un protocol de col•laboració entre aquesta xarxa de ciutats i la Union de Ciudades Capitales Iberoamericanas (UCCI), que es reuneix aquests dies a San José de Costa Rica. L’acord entre ambdues entitats de ciutats servirà per impulsar l’intercanvi d’informació, coneixement i experiències, especialment en àmbits socials, econòmics i culturals de les ciutats iberoamericanes.

Les dues entitats –de les que també forma part Madrid—volen impulsar la formació continua a través de la Universitat Corporativa de CIDEU, i concretament, l’especialització en Planificació Estratègica Urbana .





Paraules clau

cooperació/