Gerardo Pisarello i la Fundació Formació i Treball inauguren La Pionera : Servei de Premsa

Gerardo Pisarello i la Fundació Formació i Treball inauguren La Pionera

20/04/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dissabte, 21 d’abril, a les 11:30 hores, (Passeig Calvell amb la Rambla del Poblenou), el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, Gerardo Pisarello, el Director de la Fundació Formació i Treball, Albert Alberich, i la portaveu de La Pionera, Fundació Formació i Treball, Maria Serra, inauguren La Pionera, l’espai de la gent que comença, una iniciativa impulsada per la Fundació Formació i Treball amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Està previst que la comitiva, on també assistirà el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, facin una visita per diverses iniciatives expositores i visitin Ràdio La Pionera, programa conduït per La Fundació, i a les 12:00 hores està previst que facin una atenció a mitjans.

 

La Pionera, una incubadora a l’aire lliure al Poblenou

La Pionera neix com una incubadora a l’aire lliure per a visualitzar als nous projectes econòmics i socials que sorgeixen a Barcelona. Dins dels expositors, les emprenedores i emprenedors podran exposar els seus productes per a la venda, una oportunitat que permetrà generar relacions d’intercanvi real entre nous projectes i el consumidor o client. Disseny de roba, joies, productes infantils, aplicacions mòbils, restauració, decoració o artesania, seran algunes de les propostes que tindran cabuda a La Pionera durant tots els caps de setmana de l’any.

La primera onada d’inscripions ha estat un èxit, de les més de vuitanta rebudes per participar a La Pionera, el 43% han sol•licitat disposar d’expositor un cap de setmana al mes, i el 28% dels demandants volen tenir expositor tots els caps de setmana que estigui oberta La Pionera (42 a l’any). D’aquesta manera les iniciatives aniran variant cada cap de setmana permetent la rotació de les iniciatives i la oportunitat de participar-hi.

Des de les 10:00h del matí fins les 20:00h del vespre La Pionera estarà oberta ininterrompudament tots els dissabtes i diumenges fins al mes de juny. Durant els mesos d’estiu, de juny a setembre, La Pionera estarà oberta de 12:00h del migdia a les 22:00h del vespre tots els divendres, dissabtes i diumenges.

 

Programació i dinamització cultural des del programa Cultura Viva

La Pionera comptarà amb una programació cultural dinamitzada pel programa Cultura Viva amb la col•laboració de diversos agents i projectes com el Cabal Musical (Taller de Músics), Harmònica Fira del disc independent, Festival BIS, MigrESS, La Fundició, la Xarxa de Comunitats de Memòria i la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona.

Les activitats, de caràcter estable, seran diverses i acompanyaran la mostra de productes i l’oferta gastronòmica podent gaudir de: música, ràdio en directe, circ, dansa, xerrades o desfilades de moda entre d’altres.

La programació prevista per a celebrar la inauguració de La Pionera inclourà:
● 12:00h Primer programa de Ràdio La Pionera. Programa conduït de La Fundició
● 13:00h Xou Lee Ta Dj
● 17:00h Marga Mbande
● 18:30h vàlius
● 20:00h Joan Colomo & La Radiofórmula

 

Les nostres pioneres i pioners compromesos amb la gent i l’entorn

El perfil de les pioneres i pioners és el de persones amb idees, il•lusió i passió, persones que comencen i que respecten els valors socials, ambientals i comunitaris. Cal subratllar que el 74% de les iniciatives inscrites estan totalment compromeses amb l’equitat de gènere, un aspecte que es té en compte a l’hora de fer la selecció final. També destacar que la forma jurídica del 57% de les iniciatives que s’han inscrit a La Pionera és en treball autònom i el 13% cooperativa. El 75% de són persones residents a Barcelona i el 20% d’aquestes del districte de Sant Martí. Les inscripcions per participar-hi es mantindran obertes per tal d’assegurar que tothom pugui optar a oferir les seves idees emprenedores a La Pionera.

Estava prevista que La Pionera s’inaugurés el passat 7 d’abril, tot i així, per raons meteorològiques els organitzadors van decidir aplaçar-ne l’obertura fins a aquest cap de setmana. Ara sí, ja està tot a punt perquè aquest dissabte obri amb totes les forces.

La Pionera és un projecte pioner impulsat per la Fundació Formació i Treball en col•laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, on hi participen també Cultura Viva, Barcelona Activa, l’ICUB i el districte de Sant Martí. Una nova proposta en la que no ha faltat la col•laboració també de makers, professionals de l’art i el disseny i comerciants del Poblenou. Tots plegat amb un objectiu comú: lluitar per l’empoderament i la dignificació de col•lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral, la Pionera vol esdevenir una finestra al món laboral per a tot tipus de persones emprenedores.





Paraules clau

Sant Martí/