Sant Martí impulsa la reurbanització de tres carrers i tres passatges : Servei de Premsa

Sant Martí impulsa la reurbanització de tres carrers i tres passatges

29/04/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Govern municipal tirarà endavant la renovació dels carrers de Sant Joan de Malta, Pallars i Bassols i els passatges Foret, Auger i Jubany per donar prioritat al vianant i millorar la qualitat de l’espai públic

Es destinarà 5 milions d’euros a aquest paquet d’actuacions, que han estat aprovades per la Comissió de Govern i s’executaran abans que s’acabi el mandat

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 5 milions d’euros a la renovació dels carrers de Pallars, Sant Joan de Malta i Bassols i els passatges Foret, Auger i Jubany, al districte de Sant Martí. L’objectiu és millorar la qualitat de l’espai públic l’accessibilitat d’aquests àmbits i donar més prioritat al vianant.

Tots els projectes de reurbanització han vist la llum verda en el marc de la Comissió de Govern, i la previsió del consistori és començar les obres aquest any i finalitzar-les abans que acabi el mandat.

 

Sant Joan de Malta, entre Verneda i Guatemala

La reurbanització del carrer de Sant Joan de Malta es planteja en dues fases diferenciades, d’acord amb els trams separats pel pas de la Gran Via –la C-31–: Verneda-Guatemala i Gran Via-Perú. Ara, la Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte del tram 1, corresponent a l’àmbit comprès entre els carrers de la Verneda i Guatemala i amb un pressupost de 1.434.146,72 euros (IVA inclòs).

Es configurarà com a plataforma única de prioritat invertida, amb preferència per al vianant i amb l’ús del vehicle restringit. Així, Sant Joan de Malta es reconvertirà en un carrer de caràcter veïnal, i es millorarà l’accessibilitat, l’eficiència energètica, la mobilitat i la seguretat. Està previst que les obres comencin a l’agost i finalitzin l’abril de 2018.

 

Pallars, entre Marina i Joan d’Àustria

La renovació del carrer de Pallars es projecta en el tram comprès entre els carrers de Marina i de Joan d’Àustria. Es donarà continuïtat al tram ja reurbanitzat entre Joan d’Àustria i Pamplona, i s’hi destinarà 832.080,65 euros (IVA inclòs). El projecte s’ha aprovat inicialment, i es preveu que les obres comencin a l’agost i acabin al febrer de l’any que ve.

S’ampliaran les voreres, que seran d’entre 4,55 i 4,60 metres, i la calçada comptarà amb tres carrils de circulació i un carril bus. A més, es renovarà l’enllumenat i el sistema de drenatge i es plantarà nou arbrat.

 

Carrer de Bassols, entre Independència i Rogent

Pel que fa al carrer de Bassols, s’actuarà en el tram Independència-Rogent. Es recuperarà el carrer per als vianants i se’n millorarà les característiques a nivell urbà, ecològic i de sostenibilitat. També es crearà una plataforma única amb prioritat invertida, amb una secció asimètrica que permetrà espais més amples davant els habitatges, el pas puntual de vehicles i la creació d’una franja d’arbrat i verd que millorarà la qualitat de l’aire de la zona.

Les obres comptaran amb un pressupost de 747.586,82 euros (IVA inclòs), i la previsió és que comencin a l’agost i acabin al febrer de 2019. La Comissió de Govern ja ha aprovat inicialment el projecte.

 

Tres passatges del barri del Besòs i el Maresme

Finalment, el consistori també urbanitzarà els passatges d’Auger, Jubany i Foret, que connecten la rambla de Prim amb el carrer del Maresme i que es convertiran en nous espais amb prioritat per als vianants, amb millor espai públic i sense les barreres arquitectòniques que hi ha actualment.

Les obres, que ja han estat aprovades definitivament, comptaran amb una inversió d’1.821.648,43 euros (IVA inclòs) i està previst que comencin al juny i acabin el març de l’any vinent. Amb la intervenció, els tres passatges passaran a ser de plataforma única i s’hi renovarà l’enllumenat, l’arbrat i el clavegueram.

La reforma comportarà l’eliminació dels vehicles aparcats en cordó, que permetrà guanyar espai per a la plataforma única. La nova secció del carrer permetrà l’accés dels vehicles de seguretat, emergències o puntualment per als veïns, ja que es deixarà un pas central amb les mides reglamentàries i normatives establertes per a vehicles de bombers. Els tres passatges quedaran més ben connectats amb la rambla de Prim perquè en els punts de trobada de tots dos carrers s’instal•laran rampes adaptades i escales.





Paraules clau

Sant Martí/