Els carrers de la Colònia Santiveri s’urbanitzen amb perspectiva de gènere : Servei de Premsa

Els carrers de la Colònia Santiveri s’urbanitzen amb perspectiva de gènere

30/04/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ja estan en marxa al districte de Sants-Montjuïc els treballs de reurbanització dels carrers de Gabriel Miró, de Torres de Marina i d’una part del carrer de l’Encuny, que costaran gairebé 1 milió d’euros i es preveu que acabin a l’octubre

El projecte forma part del Pla de Barris de la Marina i incorpora les millores en la il·luminació, la visibilitat, la vegetació i l’amplada de les voreres detectades com a mancances en les marxes exploratòries amb perspectiva de gènere de finals de 2016

Els dos carrers més petits, que donen accés a les cases de la Colònia Santiveri, seran de plataforma única per als vianants, mentre que al carrer de l’Encuny s’amplia la vorera i es renova la placeta que fa cantonada amb el carrer dels Motors

Ja estan en marxa les obres de reurbanització dels carrers de la Colònia Santiveri, al districte de Sants-Montjuïc. Els treballs, que duraran fins l’octubre i compten amb una inversió de 956.252,98 euros (IVA inclòs), permetran renovar el clavegueram, les canalitzacions de serveis, la il·luminació, el mobiliari urbà, tot el paviment i les àrees enjardinades dels carrers de Gabriel Miró, de Torres de Marina i d’una part del de l’Encuny.

El projecte està inclòs al Pla de Barris de la Marina i incorpora la perspectiva de gènere. Per elaborar-lo, s’han tingut en compte els problemes detectats en les marxes exploratòries de la seguretat a l’espai urbà dutes a terme al novembre de 2016 pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones i el Departament de Transversalitat de Gènere i la Taula de Dones de la Marina. Les marxes formen part de l’estratègia del Govern municipal d’integrar la perspectiva de gènere en totes les polítiques urbanístiques i les actuacions vinculades a la gestió de l’espai públic, la mobilitat i l’ecologia de la ciutat.

Al llarg de les marxes, es van detectar diverses àrees considerades més insegures per la manca de visibilitat provocada per la vegetació o la poca il·luminació. A partir d’aquí, es van dissenyar les intervencions per garantir la seguretat i l’accessibilitat de l’àmbit i generar un espai públic de qualitat.

Així, els dos carrers que donen accés a les cases de la Colònia, Gabriel Miró i Torres de Marina, es convertiran en passatges de plataforma única per millorar-hi l’accessibilitat de vianants. Els cotxes deixaran d’aparcar-hi, però podran fer-ho al carrer de l’Encuny, en un nou cordó de places d’aparcament que s’hi habilitarà (en quedaran dos, a banda i banda).

Al carrer de l’Encuny també s’eixamplarà la vorera més propera a la Colònia i la plaça que fa cantonada amb el carrer dels Motors. El que es fa més estret en aquest tram és la calçada destinada a la circulació, perquè el carrer de l’Encuny passa a ser d’un sol sentit, cap a muntanya. Per tant, no s’hi podrà girar en sentit mar des del carrer del Cisell.

Per altra banda, també s’actua al mateix carrer dels Motors, que eixamplarà la vorera, fins a 3 metres, del costat muntanya. Per això, s’enderrocarà el mur existent i se substituirà per una tanca metàl·lica.





Paraules clau

Sants-Montjuic/