Barcelona es persona com acusació popular al procediment judicial contra l’extrema dreta de l’oratori del carrer Japó de Nou Barris : Servei de Premsa

Barcelona es persona com acusació popular al procediment judicial contra l’extrema dreta de l’oratori del carrer Japó de Nou Barris

09/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb aquesta personació es vol sol·licitar totes les mesures oportunes dirigides a protegir la comunitat musulmana i al conjunt del veïnat de Nou Barris

El tinent alcaldia de l’àrea de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, Jaume Asens, i la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, han anunciat avui la presentació de l’Ajuntament de Barcelona com acusació popular al procediment judicial contra membres de l’organització Democràcia Nacional arran d’atacs vers la comunitat musulmana previs a l’obertura de l’oratori al carrer Japó de Nou Barris.

Cal recordar que el centre de culte disposa de tots els permisos corresponents per desenvolupar l’activitat que, d’altra banda, és un dret fonamental.  Per Asens, “el més greu és que aquets atacs suposen un intent d’impedir el lliure i legítim exercici del dret fonamental a la llibertat religiosa, reconegut tant a la Constitució espanyola com a la Declaració dels Drets Humans”.

Algunes de les accions denunciades per part de la comunitat són el bloqueig de la porta de l’oratori amb silicona, pintades i danys a les persianes de seguretat. A més, les investigacions de Fiscalia –iniciades al maig del 2017- han acumulat una vintena d’atestats, tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra, per presència reiterada de persones a les diverses protestes que han protagonitzat contra el centre de culte.

Així doncs, els delictes que se’ls imputen són un delicte de coaccions per impedir el lliure exercici d’un dret fonamental, un delicte contra els sentiments religiosos i un delicte per promoure, afavorir o incitar l’odi.

Per Lola López, “no és només un atac contra el lliure i legítim dret d’uns veïns a desenvolupar les seves pràctiques religioses, sinó que també és un atac als valors del respecte i la convivència que formen part de la nostra societat”.

En els darrers dies el Jutjat ha comunicat la prohibició d’acostament a un radi de 300 metres als 7 acusats que pertanyen a Democràcia Nacional.





Paraules clau

Drets Socials/