La plaça de Sóller de Nou Barris es convertirà en un nou parc verd i cívic : Servei de Premsa

La plaça de Sóller de Nou Barris es convertirà en un nou parc verd i cívic

11/05/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament reurbanitzarà aquest espai del barri de Porta per transformar-lo en una plaça amb molt més verd i nous espais d’estada que la facin més permeable i accessible i convidin al passeig

La previsió és començar les obres a l’octubre, amb una durada de 15 mesos i un pressupost de 4,5M€

El projecte neix de la proposta guanyadora del concurs d’idees i del procés participatiu fet amb el veïnat, entitats i infants de l’Escola Palma de Mallorca per transformar la plaça, i aquest diumenge s’ha exposat al públic en el marc de la festa major de Porta

En el mateix àmbit també s’ampliarà l’edifici de l’Ateneu la Bòbila de Porta, que es convertirà en un pavelló dins del nou parc, i es preveu que les obres comencin al gener de 2019, durin un any i tinguin un cost d’uns 3,1 milions

Nou Barris convertirà la futura plaça de Sóller en un nou parc verd de referència per al barri de Porta. L’Ajuntament ha enllestit el projecte de transformació d’aquest espai, que preveu transformar-lo en una plaça amb molt més verd i nous espais d’estada que la facin més permeable i accessible i convidin al passeig.

Està previst que les obres comencin a l’octubre, amb una durada d’uns 15 mesos i un pressupost de 4,5 milions d’euros.

La remodelació neix de la proposta guanyadora del concurs convocat per recollir les millors idees de cara a renovar la plaça i al procés participatiu fet amb el veïnat, entitats i infants de l’Escola Palma de Mallorca. Així, es donarà resposta a la reivindicació veïnal de transformar-lo i convertir-lo en cor cívic, verd i cultural del barri.

Al llarg d’aquest diumenge, els veïns i veïnes en poden conèixer les característiques en una exposició ubicada a la Fira d’Entitats de la mateixa plaça, que posa fi a la festa major de Porta i que ha comptat amb la visita de la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, i el president de l’Associació de Veïns de Porta, Albert Villacampa.

La futura plaça de Sóller esdevindrà un gran espai verd, amb més de cent arbres nous i nova vegetació i arbustos distribuïts per tot l’àmbit, i es millorarà la permeabilitat i l’accessibilitat de la plaça envers els carrers que l’envolten. Això s’aconseguirà amb l’eliminació dels porxos laterals, amb una nova plataforma única al carrer de l’Estudiant que connectarà la plaça amb el passeig de la Ciutat de Mallorca, i amb diversos camins nous que creuaran la plaça de costat a costat i la connectaran amb els equipaments de l’àmbit.

 

Al centre de la plaça hi haurà un gran espai d’ús polivalent i de relació, des d’on es tindrà accés directe a les voreres perimetrals i a la xarxa de camins de la plaça. Un altre element important serà el llac de just al costat de l’edifici de l’Ateneu la Bòbila, que es mantindrà i conservarà la font ornamental, si bé es reubicarà.

 

 

També hi haurà diverses zones d’estada amb nou mobiliari urbà, algunes d’elles amb àrees de jocs infantils i aparells de gimnàstica per a gent gran; una àrea d’esbarjo per a gossos i un espai de relació tipus àgora on s’hi podran organitzar esdeveniments.

En paral·lel, en el mateix àmbit també es preveu ampliar l’edifici de l’Ateneu la Bòbila i adequar-ne les instal·lacions. La Comissió de Govern ja ha donat el primer vistiplau al pla especial urbanístic que definirà l’ordenació de l’edifici amb l’objectiu d’oferir les millors condicions per als usuaris del centre. Així, es convertirà en un pavelló dins del nou parc, amb accés des de la mateixa plaça i conservant l’accés des del carrer de l’Estudiant.

Més endavant, s’enllestirà el projecte executiu que concretarà els espais de l’equipament, amb la previsió que les obres d’ampliació comencin al gener de 2019 i finalitzi al cap d’un any, i s’hi invertirà uns 3,1 milions d’euros.





Paraules clau

Nou Barris/