Comença la festa major de Nou Barris amb un programa divers, plural i transversal : Servei de Premsa

Comença la festa major de Nou Barris amb un programa divers, plural i transversal

14/05/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Tindrà lloc del 15 al 21 de maig, i incorpora un programa accessible en què destaca el concert per la llengua a Ciutat Meridiana, amb actuacions de Mishima, Mazoni i La iaia, entre altres, i activitats de tot tipus

El pregó d’enguany serà el divendres 18 a les 19.30 hores i anirà a càrrec d’Amparo Iturriaga, lluitadora veïnal i presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes

La Festa Major arriba a partir de demà a Nou Barris i omplirà durant una setmana els carrers del districte amb activitats de tot tipus per al gaudi de tothom. Les celebracions començaran el dimarts 15 de maig i duraran fins al dilluns 21, i comptaran amb un programa de qualitat que incorpora activitats de tot tipus repartides per tot el districte.

La festa s’organitza comptant amb l’esforç de les entitats i associacions del districte, que desinteressadament i apassionada donen el millor de si mateixes per aconseguir una celebració diversa, plural i transversal.

 


Cartell de la festa, dissenyat pels alumnes de cinquè de primària de l’Institut Escola Antaviana, del barri de Roquetes
 

El pregó tindrà lloc el divendres a les 19:30 hores al pati de la seu del Districte i anirà a càrrec d’Amparo Iturriaga, lluitadora veïnal i presidenta de l’Associació de Veïns de Roquetes. D’aquesta manera, Nou Barris fa un reconeixement a la seva llarga trajectòria d’implicació veïnal al districte, i també al propi barri i a la seva manera d’autogestionar-se.

Enguany, destaca el concert per la llengua, organitzat el dissabte a partir de les 18h per la Plataforma per la Llengua en col•laboració amb l’Ajuntament i les entitats de la Zona Nord a l’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana. Hi actuaran Mishima, Mazoni, La iaia, Joan Garriga (La Troba Kung-fú), Koers i Ruc’n’Roll, i serà un nou exemple de la voluntat del Govern municipal de continuar estenent als barris les activitats importants de la ciutat i acostar-les als veïns i veïnes.

El programa aplega moltes més activitats de música, dansa, tradicions populars, circ, teatre, foc, tallers i jocs, així com de pedagogia, sensibilització i solidaritat. Entre elles, el divendres a les 18h s’inaugurarà una maqueta tàctil de l’antic Mental en 3D, l’edifici que ara acull la seu del Districte. S’ha treballat amb les entitats de persones amb discapacitats del districte per millorar la inclusió i l’accessibilitat d’aquest espai i del conjunt de la festa major, ja que un any més el programa compta amb un munt d’activitats adaptades i s’edita en paper i en format PDF accessible.

Els animals seran protagonistes d’un parell d’actes. El dimarts dia 15, amb exhibició canina i passeig a cavall de la Guàrdia Urbana , i el dilluns 21, quan de 10 a 21h es farà la VI Festa dels animals, amb desfilada de mascotes del barri inclosa, que porta premis.

El dissabte hi haurà una festa de l’escola pública organitzada per l’Assemblea Groga i la Coordinadora d’AMPES de Nou Barris que inclourà taller, jocs i animació infantils i paradetes d’escoles. I es faran altres activitats com una cursa i caminada inclusives, el ball de foc, la trobada gegantera, els matí casteller o la festa Ubuntu, organitzada per l’Associació i Educació en el Lleure Ubuntu i que, entre d’altres, comptarà amb una actuació del grup Xiula.

 

NOTA: Adjuntem el programa en format PDF.





Paraules clau

Nou Barris/