Bizbarcelona impulsarà la transformació tecnològica i social d’emprenedors i empreses : Servei de Premsa

Bizbarcelona impulsarà la transformació tecnològica i social d’emprenedors i empreses

16/05/2018Temps estimat de lectura: 3 minuts

Donar un impuls a la transformació tecnològica i social dels negocis és el principal objectiu de la vuitena edició de Bizbarcelona by Barcelona Activa, el gran esdeveniment per a les persones emprenedores, petites i mitjanes empreses i economia social. Amb 190 conferències i més de 100 punts de assessorament, l’edició d’enguany presenta les eines i els recursos necessaris per poder afrontar el repte que suposa l’adaptació a un imparable procés de canvi de model

Sota el lema ‘Suma’t a la transformació dels negocis’, Bizbarcelona 2018, que tindrà lloc del 30 al 31 de maig al recinte de Montjuïc, vol contribuir a què emprenedors i pimes incrementin el seu grau de competitivitat en un entorn econòmic cada vegada més dinàmic i canviant com a conseqüència de la imparable implementació de les noves tecnologies.

En aquest sentit, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i president de Bizbarcelona, Agustí Colom, destaca que “la importància d’aquest esdeveniment rau en posar en comú talent, innovació i emprenedoria i acompanyar les empreses i les persones emprenedores en la transformació tecnològica”. Colom remarca també que enguany BizBarcelona posarà èmfasi a les solucions de comerç electrònic, logística i distribució, entre altres àmbits, “en el que pot ser una gran petita revolució del dia a dia de la ciutadania”.

 

 

Por la seva part, el director del saló, Aleix Planas, considera que “la transformació digital, que ha vingut per a quedar-s’hi, suposa un canvi de paradigma i, des de Bizbarcelona, volem ajudar els agents que conformen el nostre ecosistema a adaptar-se a aquest nou escenari per tal que puguin aprofitar les noves oportunitats que ofereix”.

Bizbarcelona inclou, entre altres propostes, 190 conferències i activitats, més de 100 punts d’assessorament a càrrec d’experts, 40 trobades de networking i 70 expositors.

Transformació digital, empresarial i social
Bizbarcelona estructura la seva oferta al voltant de quatre grans eixos temàtics: transformació tecnològica, transformació econòmica i empresarial, transformació social i ‘The Next’, l’espai de conferències que presentarà xerrades inspiradores a càrrec de destacats ponents.

A l’eix de transformació tecnològica, s’hi abordaran solucions de comerç electrònic, logística i distribució, eines de màrqueting digital i xarxes socials, així com les principals tendències en negocis digitals, IoT i Big Data.

Així, la gran novetat de l’edició de 2018 és Biz Digital Experience by Sportmas, un espai en què s’hi recrearà una botiga que incorporarà tota mena d’elements digitals. Des d’etiquetes RFID fins a screen mirrors, en aquesta zona es mostrarà com les noves tecnologies transformen un comerç tradicional en una botiga digitalitzada, connectant-la amb l’entorn online.

Al bloc de transformació econòmica i empresarial, s’hi presentaran eines de gestió, comptarà amb la Sala de Finançament, amb la presència de fons d’inversió, finançament col·lectiva (crowdfunding) i business angels, i amb l’espai BizExporta, dedicat al foment de la internacionalització amb un programa de conferències i d’assessorament per arribar als mercats exteriors.

Pel que fa a la transformació social, Bizbarcelona posarà l’accent en iniciatives d’economia social i solidària, que prioritzen les necessitats de les persones al benefici, i d’economia col·laborativa i sostenible.

 

Mainat, Knorr y Sciorilli, entre els ponents

Per últim, l’espai ‘The Next’ és l’àrea que presentarà les noves tendències en l’àmbit social, econòmic, tecnològic i empresarial i on els visitants hi podran trobar la inspiració per a l’emprenedoria en les conferències d’alguns dels experts més rellevants en l’àmbit de la transformació dels negocis com, per exemple, el productor de televisió Josep Maria Mainat, en la seva nova faceta de divulgador científic; l’emprenedor basc Eneko Knorr, creador del primer fons espanyol d’inversió en bitcoins, o l’entrenador argentí de pàdel Miguel Sciorilli, un dels millors del món.

L’oferta de Bizbarcelona es completa amb l’espai Bizfranquicias, una zona en la qual s’hi donaran a conèixer les enormes possibilitats que ofereix aquesta activitat en què Catalunya representa el 30% del volum total dels establiments de franquícies a Espanya i amb un ampli programa de networking, que van des de les activitats de Reempresa fins a una competició de startups, passant per assessorament i mentoring.

El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, ​​PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​que s’hi incorpora enguany com a entitat promotora, i compta amb la col·laboració de més d’un centenar d’entitats que formen la BizCommunity.

Paraules clau

empresa/ formació/ ocupació/