Barcelona celebra per primera vegada el Dia de l’Orgull Boig : Servei de Premsa

Barcelona celebra per primera vegada el Dia de l’Orgull Boig

19/05/2018

Diumenge 20 de maig, a les 11.00 hores (Plaça Sant Jaume), la comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, participa en els actes organitzats amb motiu del Dia de l’Orgull Boig.

Es tracta de la primera vegada que aquesta jornada se celebra a Catalunya i la seva organització ha comptat amb la participació de diferents entitats formades per persones amb problemes de salut mental. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va rebre dimarts passat les entitats implicades, en una reunió en què es va recordar que la ciutat compta des d’aquest mandat amb el primer Pla de Salut Mental de Barcelona, que ja recull en les seves línies estratègiques el respecte als drets de les persones amb problemes de salut mental i la necessitat de lluitar contra l’estigma.

La iniciativa de celebrar el Dia de l’Orgull Boig ja és una tradició en països com el Canadà, on el Mad Pride Day va tenir lloc per primera vegada a Toronto l’any 1993. Altres països com els EUA, Regne Unit, Sudàfrica, França, Brasil, Bèlgica, Alemanya, Ghana, Austràlia, Itàlia o Xile també celebren actes similars. L’objectiu en tots els casos és reivindicar la lluita contra l’estigma de les persones amb problemes de salut mental.

En el cas de Barcelona, la plaça Sant Jaume acollirà des de les 11.00 hores del diumenge 20 de maig una sèrie d’activitats, com són espais de conta contes i jocs infantils, a banda d’un taller de pancartes reivindicatives. A la tarda està prevista una manifestació que començarà a les 18.00 hores a plaça Catalunya i que finalitzarà a la plaça del Rei. Un cop allà es llegirà un manifest i hi haurà diverses actuacions musicals fins les 22.00 hores aproximadament.Compartiu aquest contingut