Pisarello participa a l’obertura del 36 Congrés Internacional LASA 2018 : Servei de Premsa

Pisarello participa a l’obertura del 36 Congrés Internacional LASA 2018

22/05/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimecres 23 de maig, a les 19:30 hores, (CCIB, Plaça de Willy Brandt, 11-14) el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, participa a l’obertura del 36è congrés anual de l’Associació d’Estudis Llatinoamericans (LASA) que se celebrarà a Barcelona del 23 al 26 de maig sota el lema Estudis Llatinoamericans en un Món Globalitzat.

Amb més de mil panells, plenaris i reunions informals, aquesta trobada, en la que col·labora Casa Amèrica Catalunya, és un dels més importants fòrums de debat i participació d’especialistes llatinoamericans. La passada edició del congrés de LASA va convocar a Lima 6.620 assistents. Aquesta és la primera ocasió que aquest esdeveniment tindrà lloc fora del continent americà.

El congrés posarà en valor el dinamisme d’aquests estudis expressats en una producció de conceptes i coneixements comparatius que han ajudat a entendre processos i problemàtiques que s’estenen més enllà d’aquesta regió. Així, es posen com a exemples els debats sobre la difícil relació entre democràcia, desenvolupament i dependència de l’exportació de recursos naturals; la migració, immigració i desplaçament de persones a causa de violència política, guerra i necessitat econòmica; o les discussions sobre populisme i autoritarisme a Europa i Estats Units.





Paraules clau

educació/