60.000 persones entren al Mercat de Sant Antoni durant el dia d’obertura : Servei de Premsa

60.000 persones entren al Mercat de Sant Antoni durant el dia d’obertura

24/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte i diumenge, una trentena d’entitats i associacions del barri de Sant Antoni protagonitzaran la festa d’inauguració del nou mercat a les quatre places que s’han guanyat com a espai públic per als veïns i veïnes al voltant del mercat

La rehabilitació ha inclòs la remodelació de l’antic baluard de Sant Antoni, que formava part de la muralla que separava l’antiga ciutat del nou Eixample, i que es pot visitar a la planta -1

Les plantes soterrànies incorporen un pàrquing públic de 400 places que donarà servei al barri

El Mercat de Sant Antoni va estrenar ahir l’edifici rehabilitat amb una assistència de 60.000 persones entre les 8h i les 20h. Durant l’horari comercial del mercat, el sistema de comptatge automàtic va detectar més de 60.000 entrades a l’edifici, en un dia d’extraordinària afluència de públic.

Després de 9 anys d’obres, el nou mercat ha obert amb 226 establiments, dels quals 52 corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 95 als encants (no alimentari) i 78 al dominical de llibre. El Mercat també compta amb un establiment d’autoservei i un establiment d’oferta no alimentària.

La rehabilitació ha inclòs el projecte de remodelació de l’antic baluard de Sant Antoni, que formava part de la muralla que separava l’antiga ciutat del nou Eixample, i que es pot visitar a la -1.

A banda, s’ha construït un pàrquing públic de 400 places que donarà servei al barri i un espai d’infraestructura logística per als paradistes. Les obres el Mercat també han incorporat en la construcció com el sistema de climatització aprofitant les aigües freàtiques, l’estabilització de les restes arqueològiques trobades o la rehabilitació de l’estructura de l’edifici d’Antoni Rovira i Trias.

De cara a la posada en funcionament del mercat, les tres associacions de paradistes i l’Ajuntament de Barcelona han publicat un fulletó per donar la benvinguda al veïnat i la clientela al nou Mercat de Sant Antoni i per recordar les normes i consells de civisme que cal respectar durant l’estada al mercat. La publicació s’està distribuint des d’ahir tant al mercat com als seus voltants.

 

Festa d’inauguració aquest cap de setmana

Durant el cap de setmana del 26 i 27 de maig, una trentena d’entitats i associacions del barri de Sant Antoni protagonitzaran la festa d’inauguració del nou mercat a les quatre places que s’han guanyat com a espai públic per als veïns i veïnes al voltant del mercat.

Així, les persones que s’apropin a la plaça del carrer Tamarit amb Urgell, a la cruïlla Tamarit amb Borrell que s’engloba dins l’àmbit superilla, al Fossat, l’espai recuperat entre la muralla i la contraescarpa medieval, a més d’altres espais dels carrers propoers podran gaudir de concerts, espectacles i tallers organitzats per entitats de cultura popular i associacions del barri, per a diferents perfils de públic. El programa complet es pot consular en l’arxiu adjunt.





Paraules clau

comerç/ example/ mercats/ sant antoni/