Barcelona celebra la XIV Fira Modernista : Servei de Premsa

Barcelona celebra la XIV Fira Modernista

30/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els dies 1, 2 i 3 de juny se celebrarà la 14a edició de la Fira Modernista. Aquest any està dedicada a la pintora modernista Lluïsa Vidal, per commemorar els 100 anys de la seva mort. Una de les poquíssimes pintores modernistes que va convertir la seva passió en la seva professió.

La Fira, organitzada per l’Associació de Comerciants Coreixample, l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i el Mercat de la Concepció, està emmarcada dins la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, on també hi participen el Districte de l’Eixample i la comissió de Festa Major.

La Fira s’establirà al carrer Girona (entre València i Diagonal) per organitzar tot tipus d’activitats lúdiques i culturals. Podreu gaudir d’activitats permanents com les d’espai de comerç, de les entitats, les de restauració, el mercat artesanal o les parades del Modernisme d’arreu. En total es muntaran més de 20 envelats. Alhora, també hi ha programades un grapat d’activitats puntuals, més de 40 activitats modernistes i més de 100 de Festa Major.

La presentació institucional de la Fira tindrà lloc a l’Hotel El Palace, el dijous 31 maig, a les 19 h, acompanyada per una xerrada sobre la figura de Lluïsa Vidal: “Lluïsa Vidal, la pintora del Modernisme”, a càrrec de Consol Oltra, llicenciada en Història i especialista en la vida i obra de l’artista.

Divendres 1 de juny, els carrers s’ompliran amb la rua feminista de la Fira Modernista de Barcelona, “Soirée dedicada a la Lluïsa Vidal”. Una desfilada protagonitzada pel grup de teatre Descabellades i de Teatre Dona, amb vestits d’època i pancartes reivindicatives.

Diumenge de 3 juny, la 8a Bicicletada Modernista; només cal inscriure’s i anar vestit d’època. Si passegeu aquests tres dies per la Fira també descobrireu La Pianola Modernista, el Photocall Modernista, l’exposició de cartells modernistes d’alimentació del Mercat de la Concepció o l’espectacle modernista, Els secrets de Mr. Stromboli.

Cada nit s’acomiadarà el dia amb música: swing, cant coral, de punxa dics, Dj.’s i el Concert Jove del Casal de Joves de la Dreta de l’Eixample, una nit de salsa, folk i funk.





Paraules clau

cultura/