La start-up Cuits&Beans guanya el primer premi Innofood pels seus llegums produïts per entitats socials : Servei de Premsa

La start-up Cuits&Beans guanya el primer premi Innofood pels seus llegums produïts per entitats socials

30/05/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Mercabarna i Barcelona Activa han creat el programa per generar innovació i ocupació al sector alimentari

Una deliciosa proteïna vegetal i una espremedora de cítrics més ràpida, també guardonats

Cuits&Beans ha rebut avui el primer premi Innofood, creat per Mercabarna i Barcelona Activa amb l’objectiu de donar suport a la creació de noves empreses que presenten innovacions en qualsevol fase de la cadena de valor. L’empresa guanyadora ha creat una gamma de llegums frescos i ecològics, amb un format adaptat a les necessitats actuals, i que estan produïts per entitats socials. El segon premi ha estat per a Foods for Tomorow, per la seva proteïna vegetal fàcil de cuinar, nutritiva, deliciosa i molt atractiva visualment; i el tercer premi se l’ha endut Citring Universal, amb una espremedora que redueix en un 80% el temps per fer un suc de taronja.

Aquest matí s’han lliurat els premis a tres de les cinc start-ups del sector alimentari finalistes, tots ells projectes que destaquen per la innovació en algun moment de la cadena de valor, com el packaging, la comercialització o la distribució logística. Va arrencar al setembre de 2017 amb la selecció de 15 projectes start-ups dels 28 presentats, projectes d’emprenedors o empreses del sector alimentari.

El president de Mercabarna i regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha afirmat que aquests premis han estat concebuts “amb l’objectiu de generar innovació i ocupació en el sector alimentari, un dels més estratègics a Catalunya. Amb aquest programa, Barcelona Activa i Mercabarna acompanyen joves emprenedors des de la idea de negoci fins a la posada en marxa de l’empresa”.

Les start-ups seleccionades han rebut durant 4 mesos formació gerencial i sectorial juntament amb el desenvolupament d’habilitats emprenedores i una xarxa de contactes rellevants en el sector. Els finalistes, a banda del premi econòmic, rebran l’acompanyament en la posada en marxa i la recerca de finançament.

 

Els premis

L’empresa guanyadora del primer premi, rebrà l’aportació de 12.000€, i el segon i el tercer, 6.000€ i 3000€, respectivament. A més, aquestes tres start-ups disposaran, a partir d’ara i durant sis mesos, d’un espai d’incubació al Food Trade Center de Mercabarna, per acabar la implantació de les seves empreses, i comptaran amb el monitoratge dels especialistes del gran mercat, així com d’empreses del polígon alimentari.

 

Projectes premiats

Primer premi

Cuits&Beans és una gamma de llegums i cereals ecològics variats, de diferents orígens, cuits respectant els seus temps, envasats al buit i llestos per menjar. Sota el lema ‘llegum, que sigui costum’ i a través de formats de producte innovadors (racions individuals de 200g), l’start-up busca incrementar el consum d’aquest aliment, saludable i altament proteínic, però desplaçat en la dieta moderna per altres aliments. La novetat que incorpora és que es tracta d’un producte fresc (refrigerat, amb una vida útil de 90 dies), en un format còmode, que introdueix varietats de llegums i cereals menys coneguts (azuki, judía mungo, lenteja de puy, mix alubias, mix quinoa i sorgo integral), tots sense gluten i preparats sense sal ni conservants. Paral·lelament al producte, a través de la pàgina web de Cuit&Beans també s’ofereix el servei de subscripció mensual a domicili, pioner en aquesta gamma d’aliments.

A més, la producció es realitza amb la participació d’entitats socials que vetllen per la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional. L’empresa ha trobat finançament i està a punt de llançar al mercat tramús en amaniment oriental amb umeboshi, un snack saludable mil·lenari.

Segon Premi

Foods for Tomorrow respon al repte global de com alimentar de manera sostenible a una població mundial en creixement. L’start-up ha produït una nova generació de proteïnes vegetals revolucionàries fàcils de cuinar, nutritives, delicioses i molt atractives. L’empresa ja ha creat, a partir d’un procés productiu innovador, Heura, una proteïna vegetal a base de soja que conté tots els nutrients d’una proteïna completa,  i amb un gust que recorda clarament al de la carn.

Foods per Tomorow va guanyar el primer premi a la start-up alimentària més innovadora de 2018 a la darrera edició de la Fira Alimentaria i del Basque Culinary Center. Compta amb 403 punts de venda a Espanya i entre els seus objectius pel 2018 destaca el llançament de quatre productes més i l’entrada al mercat anglès i alemany.

Tercer premi

Citring Universal ha dissenyat la primera espremedora del mercat, Citring, capaç d’esprémer tres taronges senceres en menys de 30 segons. A més, facilita el seu rentat posterior, ja que només és necessari extreure un element, el contenidor on s’introdueixen els cítrics. Tot plegat redueix en un 80% el temps requerit per preparar un suc en comparació amb els sistemes actuals. Citring esprem tot tipus de cítrics (aranges, llimones i mandarines), tot i que el 80% dels cítrics que consumim són taronges.

Com a part del seu negoci, l’start-up també té previst  oferir productes de proximitat o ecològics per als seus clients.

 

El jurat del programa Innofood està format per 18 persones: directors i formadors de Barcelona Activa i Mercabarna; professors i consultors especialitzats, contractats per impartir el programa i acompanyar en el desenvolupament dels projectes; empresaris majoristes de Mercabarna que han assessorat els emprenedors i valorat les seves start-ups; i altres empreses i entitats vinculades al sector agroalimentari de productes frescos.





Paraules clau

economia/ empresa/