Lola López inaugura l’exposició ‘Raimon Panikkar, viure l’aventura intercultural’ : Servei de Premsa

Lola López inaugura l’exposició ‘Raimon Panikkar, viure l’aventura intercultural’

04/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 5 de juny, a les 18 hores, a l’Espai Avinyó-Llengua Cultura (c/ Avinyó, 52) la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, inaugura l’exposició ‘Raimon Panikkar, viure l’aventura intercultural’ en el marc dels actes organitzats per l’Any Panikkar, amb motiu del centenari del naixement del filòsof català.

Una mostra que posa la mirada en la vocació intercultural, plurilingüe i transdisciplinària de Panikkar. Nascut en una família indocatalana de la Barcelona de fa un segle, Panikkar va sentir-se alhora fill d’Orient i d’Occident, va defensar la diversitat cultural i lingüística com una riquesa que cal fomentar, va criticar la tecnocràcia i va demanar una transformació radical de la nostra manera d’entendre el món. Va relacionar-se amb molts dels grans noms de la filosofia, la ciència, la religió i les humanitats, i va desplegar una intensa activitat com a professor i conferenciant que el va portar als cinc continents.

L’exposició, comissariada per Jordi Pigem, doctor en filosofia amb una tesi sobre el pensament de Raimon Panikkar, i dissenyada per Inês Castel-Branco, doctora en arquitectura i especialista en la relació entre art i espiritualitat, consta de 9 lones de grans dimensions i diferents formats, que recullen l’essencial de la vida i el pensament de Panikkar, posant especial èmfasi en temes com la llengua i la interculturalitat.

L’exposició es podrà visitar al vestíbul de l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura (c. Avinyó, 52, Barcelona) entre el 5 de juny i el 21 de desembre de 2018 (de dilluns a divendres, de 9 a 20.30).

Durant el mes de juny, l’audiovisual El testimoni de Raimon Panikkar es projectarà els dimecres a la tarda (17-19.30 h) i els divendres al matí (10-14 h) a les sales annexes a l’exposició. La resta de dies, es podrà veure el vídeo en una pantalla que disposa d’auriculars i que formarà part de l’exposició.

Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2018/02/05/lajuntament-de-barcelona-inaugura-lany-panikkar-amb-un-acte-que-recorda-el-seu-llegat-per-la-interculturalitat-i-la-diversitat-religiosa/?hilite=’panikkar’





Paraules clau

cultura/