Desmantellats cinc punts de venda de drogues al Raval i la Barceloneta, amb sis detinguts : Servei de Premsa

Desmantellats cinc punts de venda de drogues al Raval i la Barceloneta, amb sis detinguts

06/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí s’han dut a terme dues operacions policials diferents que han implicat l’entrada a cinc habitatges de Ciutat Vella i el decomís de diferents quantitats de droga preparada per ser venuda

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat aquest matí tres punts de venda situats a tres habitatges diferents del barri del Raval, a Ciutat Vella. En aquest operatiu s’hi ha realitzat la detenció de quatre persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en l’àmbit del tràfic de substàncies estupefaents. En un dels pisos s’ha localitzat també una menor, que ha estat posada a disposició de la fiscalia de menors.

A dins d’aquests habitatges s’hi ha decomissat diferents quantitats de droga –cocaïna i heroïna—preparada en petites dosis per a ser venudes. Els tres pisos han estat lliurats als propietaris.

D’altra banda, aquest matí també s’ha procedit a intervenir a dos pisos de la Barceloneta, en un operatiu de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana, que ha acabat amb dues persones detingudes i cinc investigades com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en l’àmbit del tràfic de substàncies estupefaents.

La intervenció es fruit d’una investigació iniciada un mes abans a la Unitat d’Investigació de Barcelona amb la finalitat de controlar els grups organitzats que es dediquen a la distribució al detall de substàncies estupefaents a la zona d’oci del barri de la Barceloneta, on es venia bàsicament als turistes.

Fruit d’aquestes investigacions i els seguiments realitzats s’havia detectat un pis magatzem de la substància i un altre on la preparaven per la seva distribució. En aquest últim pis és on també vivien les persones encarregades de la distribució al detall de la substància.

Ambdues intervencions són fruit de les investigacions dutes a terme pels dos cossos policials amb l’objectiu de detectar tràfic de substàncies estupefaents així com el grau de participació de les persones responsables. En el marc de la investigació, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han estat realitzant diferents dispositius de vigilàncies i seguiments, han aixecat actes de vigilància i han intervingut diverses substàncies estupefaents.

Operatiu contra la venda de droga

Des de l’inici del fenomen de la venda de droga a pisos buits del Raval –al juliol de 2017—s’han realitzat 83 entrades a pisos en relació amb operatius contra el tràfic de drogues. D’aquestes entrades, 40 s’han produït durant el 2018. Aquestes actuacions han conclòs amb una cinquantena de detinguts a l’any 2018 –tant persones acusades de traficar amb droga com responsables de narcopisos–. Aquesta xifra, sumada a la de 2017, supera el centenar de persones detingudes.

Així mateix, en el context del Pla de Xoc del Raval, aprovat al març de 2017, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han realitzat 2.576 identificacions, 128 decomissos de droga, 19 decomissos d’armes blanques i 16 informes de detecció de la venda de droga. A més, pel que fa a actuacions per evitar ocupacions de pisos –ja siguin per trucades ciutadanes que alerten del problema o deteccions pròpies–, s’ha actuat en 18 ocasions. Aquest indicador és molt important ja que sovint l’ocupació deriva en un nou punt de venda de droga.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/