L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) dona suport a Ripollet en el procés cap a una gestió directa del servei d’aigua : Servei de Premsa

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) dona suport a Ripollet en el procés cap a una gestió directa del servei d’aigua

08/06/2018

L’Assemblea mostra suport al municipi de Ripollet, atesa la coincidència d’objectius entre el municipi i l’AMAP pel que fa a la gestió íntegrament pública de l’aigua

A la mateixa Assemblea s’ha tramitat la incorporació dels Ajuntaments de Girona, Mollet, St. Boi de Llobregat i Montornès del Vallès i la Federació d’Ecologistes en Acció de Catalunya a l’AMAP, que passarà a estar formada per d’11 municipis

L’Assemblea celebra el recent anunci de la Generalitat, de que a partir de gener de 2019 tornarà a assumir la gestió pública d’Aigües Ter Llobregat, l’empresa d’abastament d’aigua en alta, que va ser privatitzada l’any 2012

L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), integrada fins al moment pels municipis de Barcelona, Badalona, Terrassa, Sabadell, Sta. Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat i Cerdanyola del Vallès, les empreses públiques Aigües del Prat, S.A. i Barcelona Cicle de l’Aigua, S.A., l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, ha celebrat avui una nova assemblea.

 

Incorporació de nous municipis

En aquesta Assemblea, l’AMAP ha aprovat la incorporació dels ajuntaments de Girona, Mollet del Vallès, St. Boi de Llobregat i Montornès del Vallès i la Federació d’Ecologistes en Acció de Catalunya, que han fet arribar a l’Associació la seva voluntat de formar-ne part.

Amb la incorporació d’aquests quatre municipis, l’AMAP passarà a estar formada per 11 municipis, que representen el 37% de la població de Catalunya.

 

Suport al procés de remunicipalització del servei d’aigua a Ripollet

En el marc d’aquesta Assemblea, i com a element destacat, l’AMAP mostra suport a Ripollet, municipi que ha iniciat un procediment per anar cap a la gestió pública de l’abastament domiciliari de l’aigua. De fet, Ripollet està a les portes d’aprovar en plenari municipal l’adopció d’un model de gestió pública, i l’AMAP encoratja a les forces polítiques del municipi a configurar una majoria suficient per poder tirar endavant la proposta. Actualment, el servei d’aigua pública està gestionat a través d’una empresa concessionària privada.

Per altra banda, el municipi de Terrassa, membre fundador de l’AMAP, es troba ja en un procés més avançat de trànsit cap a la gestió pública, que es posaria en marxa abans de finals d’any.

Per últim, l’Assemblea, celebra el recent anunci de la Generalitat, en el sentit de què a partir de gener de 2019 tornarà a assumir la gestió pública d’Aigües Ter Llobregat, l’empresa d’abastament d’aigua en alta, que va ser privatitzada l’any 2012.

 

Objectius de l’AMAP

L’AMAP és una associació sense ànim de lucre, constituïda per difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, amb l’objectiu principal d’informar i donar suport als municipis i entitats de Catalunya que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública de l’aigua i incidir en polítiques públiques relatives a la gestió pública de l’aigua.

La creació de l’AMAP comporta una important millora en la promoció i impuls de la gestió pública de l’aigua, amb criteris de servei públic, transparència i bon govern, al menor preu i amb la major qualitat de servei, amb garantia universal per a les persones.Compartiu aquest contingut