Barcelona celebra el III Congrés Internacional Art Nouveau cDf : Servei de Premsa

Barcelona celebra el III Congrés Internacional Art Nouveau cDf

26/06/2018Temps estimat de lectura: 1 minut

Demà dimecres, 27 de juny, s’inaugura el III Congrés Internacional Art Nouveau cDf, una activitat de la Ruta Europea del Modernisme, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny

Aquest és un congrés especialitzat en Modernisme-Art Nouveau, l’únic que es fa al món, i com la revista coupDefouet, és una activitat de la Ruta Europea del Modernisme, associació de 76 municipis i 64 altres entitats amb patrimoni modernista que lidera l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2.000.

Enguany se celebrarà la 3a edició; les primeres es van fer el 2013 i el 2015, també a Barcelona. EL Congrés durarà quatre dies (27-30 de juny), i hi participaran més d’un centenar de  persones d’arreu del món, amb una important presència catalana, entre els quals es compten els millors experts i investigadors del patrimoni modernista. Es presentaran una mitja dotzena de ponències i una quarantena de comunicacions.

El tema central és la relació entre Modernisme i cinema, però també hi ha sessions sobre la relació de l’art modernista amb la política i el colonialisme, sobre la crisi de valors i el canvi social de l’època i com es va reflectir en l’art. També hi haurà una part on els joves investigadors presenten les seves tesis doctorals en curs per a debatre-les i intercanviar opinions amb els experts més grans.

Coorganitzat per l’Ajuntament, la Universitat de Barcelona i la Fundació Catalunya-La Pedrera, aquesta edició del Congrés compta amb el suport d’una quarantena d’entitats relacionades amb el patrimoni modernista català.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
urbanisme/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina