El Plenari aprova dotar el Mobile pels propers anys amb 20M€ : Servei de Premsa

El Plenari aprova dotar el Mobile pels propers anys amb 20M€

29/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’acord per dotar la Fundació Mobile World Capital Barcelona ha comptat amb el suport de la majoria de forces politiques

A la vegada, el Plenari ha ratificat l’acord assolit a principis de mandat per renovar la designació de la ciutat de Barcelona com a Mobile World Capital per al període 2019 a 2023

El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha renovat la seva aposta i els eu compromís amb el Mobile i ha aprovat dotar amb 20 M€ la Fundació Mobile World Capital Barcelona per als propers anys, per tal de garantir la continuïtat de l’esdeveniment  a la ciutat. L’acord ha comptat amb els vots a favor del Govern municipal, Grup Municipal Demòcrata, Cs, ERC, PSC, PP i els regidor no adscrits Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé i el vot en contra de CUP-Capgirem.

El tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello ha destacat la importància d’aquesta dotació pressupostària per aconseguir que els guanys del Mobile World Congress no siguin els del sector de l’hostaleria i la restauració exclusivament, sinó que “defensem que actes com el MWC siguin primer per enfortir l’ecosistema tecnològic i productiu local i per permetre que es puguin tirar endavant incitaives per al reforç de la sobirania tecnològica, i també perquè aquestes activitats arribin a tots els barris”. “Una lògica totalment diferent del que hi havia abans”, ha reblat Pisarello.

En concret, el plenari ha donat llum verd a la despesa per un import plurianual de  20 M€, distribuïts a raó de 5M€ anys els anys 2019,  2020, 2021 i 2022, a favor de la Fundació Mobile World Capital Barcelona.

A la vegada, el Plenari ha ratificat el contracte subscrit el 2015 entre el Ministerio de Industria, Turisme i Comerç del Reino de España, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fira Internacional de Barcelona i Turisme de Barcelona, que tenia per objecte la renovació de la designació de la ciutat de Barcelona com a Mobile World Capital per al període 2019 a 2023.

A l’inici de la legislatura, al 2015, les principals forces polítiques van arribar a un acord que va culminar amb la signatura del protocol de renovació del contracte subscrit l’any 2011 amb la GSMA per tal de posar en marxa el Projecte per a la Capital mundial de la telefonia mòbil a Barcelona i organitzar el Mobile World Congres a la ciutat.

 





Paraules clau

innovació/