Barcelona redueix l’oferta alimentària als senglars per evitar incidències en zona urbana : Servei de Premsa

Barcelona redueix l’oferta alimentària als senglars per evitar incidències en zona urbana

03/07/2018

L’Ajuntament avança en la gestió per evitar l’accés del senglar al nucli urbà de Barcelona, especialment als barris de muntanya limítrofs amb Collserola

Com a una de les accions que integren el pla, es realitza una campanya de comunicació i sensibilització a la ciutadania sota el lema: “Si els senglars troben menjar, mai no tornaran a la seva llar”.

L’àmbit d’actuació és la franja compresa pels barris de muntanya limítrofs amb Collserola i els barris que formen part dels districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris

L’Ajuntament de Barcelona continua avançant en la gestió del senglar en les zones urbanes. Barcelona ha elaborat un Pla d’Acció amb l’objectiu d’evitar l’accés dels senglars al nucli urbà de Barcelona. L’àmbit d’actuació és la franja compresa pels barris de muntanya limítrofs amb Collserola i els barris que formen part dels districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha destacat “que cal seguir avançant en el control de l’oferta alimentària com a acció central per reduir la presència de senglars a la ciutat. Alhora, apel·lem a la ciutadania que consideri els senglars com a animal salvatge i per tant, no els alimenti ni afavoreixi la seva proximitat”.

El senglar no és una espècie urbana i, s’està treballant perquè romangui com a espècie salvatge autòctona al medi natural i impedir la seva presència a la ciutat. En els darrers anys, la proliferació d’aquesta espècie ha anat acompanyada d’un augment de les incidències relacionades amb la seva presència a l’entorn urbà.

Actualment s’estima que hi ha uns 1.500 senglars als voltants del Parc de Collserola, en un entorn que té com a capacitat de càrrega màxima d’uns 600.

L’objectiu del Pla d’Acció municipal és evitar l’accés dels senglars al nucli urbà de Barcelona, tot reduint l’oferta alimentària. Aquesta reducció de l’oferta alimentària té com a objectiu disminuir l’atractiu de l’àrea urbana per al senglar i alhora reduir-ne el nombre d’exemplars de la població per una menor supervivència de les cries.

 

Descarregar dossier en format PDF

 

Descarregar imatges (format PDF)

 

[pdfviewer width=”100%” height=”640px” beta=”true/false”]https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2018/07/senglars.pdf[/pdfviewer]Compartiu aquest contingut