Turisme de Barcelona proposa Joan Torrella per a la direcció general : Servei de Premsa

Turisme de Barcelona proposa Joan Torrella per a la direcció general

06/07/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Agustí Colom destaca el reconeixement nacional i internacional de què gaudeix el candidat a nou director general, i Joan Gaspart subratlla l’èxit del model publico-privat de Turisme de Barcelona

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats i Vicepresident primer del Consell General de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, juntament amb el president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, han anunciat avui la proposta del candidat Joan Torrella com a nou director de Turisme de Barcelona.

Colom ha destacat la figura de Torrella i la seva “llarga trajectòria, reconeguda nacional i internacionalment, i confia que serà “capaç de millorar, innovar i reinventar l’àmbit del turisme”.

Per la seva part, Gaspart l’ha destacat com a candidat de consens: “hem trobat un substitut que coneix la casa, bon tècnic i que compta amb la confiança de tothom”. El president del comitè executiu ha remarcat que “es confirma un cop més l’èxit del model de col•laboració público-privat creat fa 25 anys i que ha esdevingut un “referent” a nivell internacional”.

La proposta haurà de passar pel proper Comitè Executiu, que ho elevarà al Consell General, on es votarà per a la seva aprovació. Igualment, es proposarà Ignasi de Delàs, sotsdirector del consorci i Ignasi Toda com a Secretari General.

 

Experiència professional del Joan Torrella, Director de Turisme i Esdeveniments de l’Ajuntament de Barcelona

Joan Torrella és nascut a Barcelona el 1959. Llicenciat en Psicologia per la UAB i Màster en Gestió Gerencial de l’Administració Pública per ESADE.

Es va incorporar a l’Ajuntament de Barcelona l’any 1983, on ha fet un llarg recorregut en gestió pública. Des del 1985 i fins el 2007 va exercir responsabilitats directives en àrees de gestió diverses a l’Ajuntament.

L’any 2007, va ser nomenat Director de Coordinació i Programes Estratègics de Promoció Econòmica des d’on va ostentar la representació municipal a diverses de les plataformes sectorials público-privades (Barcelona Centre de Disseny, BioCat, Baie) i, de manera especial, al Consorci Turisme de Barcelona, del qual va ser nomenat vocal del Consell General i del Comitè Executiu, representació que ha mantingut fins avui.

El 2010 l’Ajuntament va crear la Direcció de Turisme i ell en va ser nomenat director. Així mateix es va posar en marxa l’aleshores nomenada Taula Turisme i Ciutat, de coordinació interdepartamental en el sí de l’Ajuntament, que ell va coordinar des de l’inici.

Pel que fa al Consorci Turisme de Barcelona, a més de la incorporació com a membre dels seus òrgans de govern, des de l’any 2001 forma part de manera continuada de tots els àmbits de coordinació tècnica del Consorci i l’Ajuntament de Barcelona i, de manera especial, de les reunions mixtes del seu Comitè de Direcció.

És el representant de l’Ajuntament de Barcelona en els diversos àmbits de l’activitat turística i ha exercit de manera continuada com a interlocutor de l’Ajuntament amb els diversos agents de la ciutat que hi estan relacionats, tant públics com privats, així com amb els departaments de turisme de l’administració pública local, nacional i internacional.





Paraules clau

turisme/