Eloi Badia participa a la xerrada “Remunicipalització: recuperant el govern de l’aigua. Experiències de París, Terrassa, Ripollet i Barcelona” : Servei de Premsa

Eloi Badia participa a la xerrada “Remunicipalització: recuperant el govern de l’aigua. Experiències de París, Terrassa, Ripollet i Barcelona”

10/07/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimecres, 11 de juliol, a les 19:00 hores, (Museu d’Història de Barcelona, Sala Martí L’Humà, Plaça del Rei, s/n), el regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, participa a la xerrada “Remunicipalització: recuperant el govern de l’aigua. Experiències de París, Terrassa, Ripollet i Barcelona”. La xerrada forma part del cicle de conferències #GOVERNEMLAIGUA on es posen en comú les diferents experiències municipals entorn a la remunicipalització de l’aigua.

El regidor Eloi Badia explicarà l’experiència de Barcelona on el Consell Plenari Municipal de novembre de 2016 va aprovar que Barcelona recuperés la gestió de l’aigua, tal i com fan d’altres ajuntaments de Catalunya i Europa. La gestió pública de l’aigua implica una nova governança de l’aigua que incorpori criteris d’equitat, no discriminació, universalitat, participació, transparència, rendició de comptes i sostenibilitat tècnica, econòmica, social i ambiental.

A més del regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia, a la xerrada participaran l’antiga consellera municipal de París, primera presidenta de la companyia remunicipalitzada Eau de Paris i autora del llibre “La guerra contra les multinacionals“, Anne Le Strat, l’ex-alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Jordi Ballart, que presentarà la seva experiència en la creació de l’entitat pública Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL, i la  tinenta d’alcalde de l’Ajuntament Ripollet de Serveis Municipals i Municipalització, Pilar Castillejos.

El cicle de conferències #GOVERNEMLAIGUA està organitzat per Enginyeria Sense Fronteres, Aigua és Vida, Ecologistes en Acció i el Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica.





Paraules clau

història/