Sant Andreu estrena un nou sistema tecnològic per donar a conèixer els punts d’interès del districte : Servei de Premsa

Sant Andreu estrena un nou sistema tecnològic per donar a conèixer els punts d’interès del districte

11/07/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El nou sistema, que s’implantarà com a prova pilot, permet que les persones que passin per davant d’aquests punts d’interès rebin informació, vídeos i fotografies directament al seu mòbil funcionant com ho faria una guia turística

Els indrets s’han seleccionat a partir de criteris històrics, ètics i commemoratius i la tecnologia està adaptada per a persones amb discapacitat visual

El suport tecnològic es realitza a través de beacons, un dispositiu de baix consum que emet un senyal i que transmet missatges o avisos directament a un dispositiu mòbil sense necessitat d’una sincronització dels aparells

El districte de Sant Andreu estrena a partir d’avui un nou sistema tecnològic mitjançant el qual les persones que passin per davant dels llocs d’interès del districte en rebran informació directament al seu telèfon mòbil mitjançant la tecnologia bluetooth. La informació inclou imatges, mapes, vídeos explicatius i descripcions detallades, amb la idea que es faci servir com una guia turística. El projecte es desplega a Sant Andreu com a prova pilot per a implantar-ho progressivament en el conjunt de la ciutat.

En aquesta primera prova pilot, el mecanisme funcionarà en 68 punts d’interès que s’han escollit seguint criteris històrics, ètics i commemoratius, amb l’objectiu de destacar el seu valor com a patrimoni arquitectònic, natural, comercial i cultural. Són espais de diferents estils i èpoques, que simbolitzen la memòria del districte.

Per rebre les notificacions amb les informacions dels punts d’interès només cal activar el bluetooth, la geolocalització i les notificacions al mòbil i es rebran conforme es passa davant els diferents punts d’interès. En rebre la notificació i clickar-hi, s’obriran les pàgines amb les diferents informacions sobre l’espai. La tecnologia està també adaptada per a persones amb discapacitat visual.

A banda, es continuarà podent accedir als continguts de manera més convencional mitjançant l’app Rutes Sant Andreu.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha assenyalat que “a Sant Andreu hi ha moltíssims punts d’interès que a vegades són desconeguts pels propis veïns i veïnes. Creiem que aquesta tecnologia és una manera d’aproximar molts punts d’interès del districte no només als veïns i veïnes, sinó també al conjunt de la ciutat. Forma part també d’aquell l’orgull dels barris de Sant Andreu d’obrir-se al conjunt de la ciutat”.

De la seva banda, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha destacat que “la intenció és verificar l’èxit i la funcionalitat de la tecnologia, i que pugui ser una de les maneres innovadores amb què la ciutat assenyali els punts d’interès tant per als veïns i les veïnes com per aquells que ens visiten, amb la voluntat és que els guanys de l’impost turístic permetin per posar en valor espais diferents de la ciutat”.

El suport físic de senyalització dels punts d’interès és una placa de dimensions de 20×20 cm, emplaçat a terra, d’acer inoxidable que de la mateixa manera que la senyalització dels edificis públics actuals, actua com a referent. Amb la forma de l’emblemàtica “B” de Barcelona, la placa inclou el nom de l’indret i el període que es vol destacar.

El suport tecnològic es realitza a través de beacons, un dispositiu de baix consum que emet un senyal, prou petit per fixar-se en una paret. Utilitza connexió bluetooth de baix consum per a transmetre missatges o avisos directament a un dispositiu mòbil sense necessitat d’una sincronització dels aparells.

El senyal és captat per aquests dispositius i es transmet sovint a un servidor en el núvol a través d’internet. Una plataforma de desenvolupament és la que facilita finalment que les dades arribin a l’usuari.

 

Un dels primers projectes de l’Estratègia Territorial de Gestió Turística

El projecte dels beacons està finançat amb 45.000 euros provinents de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics i s’ha dut a terme en col·laboració entre el districte de Sant Andreu, la direcció de Turisme, el departament de Projectes Urbans, el comissionat de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament, l’Institut Municipal de Paisatge Urbà i l’Institut Municipal de Persones amb Disminució.

Aquest projecte forma part de l’Estratègia Territorial de Gestió Turística. És una de les 261 mesures previstes a tota la ciutat en aquest pla municipal que recull les demandes i prioritats dels districtes, amb l’objectiu de maximitzar el retorn social del turisme en els territoris.

En el conjunt del territori, les mesures demandades van encaminades a posar en valor els seus actius, aprofundir en la gestió i previsió dels espais de més afluència, millorar la informació i comunicació amb el veïnat i explorar la recerca d’ofertes alternatives.

 

68 punts d’interès

Pel que fa als punts d’interès que formen part del projecte al districte de Sant Andreu, són els següents: Veure llistat a la versió de la nota en PDF





Paraules clau

Sant Andreu/