Mercabarna amplia a l’agost el campus d’estiu per a infants vulnerables : Servei de Premsa

Mercabarna amplia a l’agost el campus d’estiu per a infants vulnerables

25/07/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Hi participen 537 nens i nenes amb un pressupost de 22.500 €

 

 

Mercabarna organitza per tercer any consecutiu el Campus d’estiu per a nens i nenes amb risc d’exclusió social, ‘Refresca’t amb 5 al dia’. En aquest campus, que té lloc l’última setmana del mes de juny, tot el mes de juliol i les dues primeres setmanes d’agost, hi participen 537 nens provinents d’entitats d’acció social de Barcelona i d’alguns municipis de la seva àrea metropolitana.

Segons el regidor de Turisme, Comerç i Mercats i president de Mercabarna, Agustí Colom, “l’objectiu del Campus és que els infants tinguin l’oportunitat de sortir del casal social i gaudir de noves experiències, tot descobrint Mercabarna a través de visites i activitats que fomentin l’alimentació saludable, així com els valors de l’amistat i el treball en equip”.

Els infants, d’edats compreses entre els 4 i els 14 anys, visiten Mercabarna en grups de 25. L’aventura comença quan l’autocar els va a buscar al casal i els porta a descobrir el món de les fruites i hortalisses a l’engròs. Un cop a Mercabarna, i després d’un esmorzar acompanyat de sucs de fruites naturals, se’ls explica que metges i dietistes d’arreu del món recomanen que cal menjar 5 racions diàries entre fruites i hortalisses per a mantenir-se sa, un missatge que s’anirà repetint en les diferents activitats de la jornada.

Mercabarna organitza i finança totalment aquest campus d’estiu, perquè fills de famílies amb risc d’exclusió social puguin gaudir d’una activitat d’estiu de màxima qualitat. El programa té un cost de 22.500€.

 

A l’agost és difícil trobar Campus d’estiu gratuïts

El mes de juliol de 2016 Mercabarna va fer una prova pilot amb 162 nens que va servir per fer les correccions oportunes pel que fa a les activitats, els horaris i els recorreguts. El Campus es va realitzar també al juliol de l’any passat amb gran èxit i la participació de 428 infants.

Segons el president de Mercabarna, “aquest any, donades les dificultats de les famílies vulnerables per trobar activitats d’oci gratuïtes a l’agost, el Campus s’allargarà a les dues primeres setmanes d’agost”. D’aquesta manera, podran participar-hi 109 infants més que l’any passat.

Un dels principals inconvenients en l’organització recau en la diferència edats dels participants, ja que en un mateix grup pot haver-hi nens amb edats compreses entre els 4 i els 14 anys. Per això, s’ha ampliat el nombre de monitors i dissenyat activitats específiques per als més petits. També s’ha ampliat l’horari per poder oferir a les entitats d’acció social una activitat equivalent a la de tota una jornada escolar, amb el dinar inclòs.

 

Els nens descobreixen nous aliments

Durant l’estada a Mercabarna, els nens visiten el Mercat Central de Fruites i Hortalisses, on descobreixen tota mena de productes, recorren un gran magatzem de manipulació de patates i fan tota mena de tallers que els ensenyen a menjar sa i a no malbaratar els aliments.

Després de 6 hores a Mercabarna, els infants s’emporten fruita i jocs per continuar descobrint a casa, amb els seus pares, que menjar sa i equilibrat pot ser bo i divertit.

 

La campanya “5 al dia ‘

Aquest Campus d’estiu s’inspira en el programa educatiu ‘5 al dia’, que Mercabarna realitza conjuntament amb l’Associació de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona des de 1998. El programa es duu a terme durant el període escolar i acull anualment al voltant de 6.000 nens, d’entre 8 i 10 anys d’escoles de tot Catalunya. La iniciativa té com a principal objectiu promoure hàbits d’alimentació saludables i donar a conèixer els beneficis de la dieta mediterrània entre els infants, així com entre les seves famílies i escoles. Al llarg d’aquests 19 anys han participat a ‘5aldia’ prop de 140.000 nens.

 





Paraules clau

comerç/ mercats/