Barcelona reforça la cooperació amb la ciutat de Betlem amb un nou programa de subministrament d’aigua potable : Servei de Premsa

Barcelona reforça la cooperació amb la ciutat de Betlem amb un nou programa de subministrament d’aigua potable

28/07/2018

El tinent d’alcaldia, Jaume Asens, ha traçat les línies d’aquest conveni que se segellarà a finals d’aquest any 2018.

Jaume Asens critica l’apartheid israelià i avança el suport de Barcelona davant d’alcaldes palestins en diferents línies d’actuació.

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, s’ha desplaçat fins a la ciutat de Betlem, on ha pogut reunir-se amb l’alcalde d’aquesta localitat, Adv. Anton G. Salman. En aquesta trobada s’han concretat les línies amb les quals el consistori pretén ajudar la ciutat palestina en la seva lluita contra l’aïllament. “El mur de Cisjordània separa famílies, condueix al col·lapse a l’economia palestina, tancaments, tocs de queda o carreteres tallades”, ha explicat. El conveni que prepara l’àrea de Justícia Global de l’Ajuntament consisteix en un programa de subministrament d’aigua potable i sanejament, que podria abastir fins a 120.000 persones de cinc ciutats, sis pobles i tres camps de refugiats.

 

 

Un altre dels municipis que ha visitat el tinent d’alcaldia ha estat la ciutat d’Hebron, municipi palestí amb 300.000 habitants que també abasteix les 800.000 persones que viuen a la regió. Jaume Asens s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat i ha pogut valorar la situació actual. “A Hebron és on hem pogut presenciar més clarament les polítiques d’apartheid de l’estat d’Israel, amb la demolició de cases i la militarització”, ha explicat Asens.

La delegació de càrrecs públics a Cisjordània (Palestina) acaba avui les trobades per conèixer la situació que viu el poble palestí sota l’ocupació i l’apartheid d’Israel amb l’objectiu de teixir xarxes amb els seus representants als ajuntaments. Els sis regidors i regidores de diferents ciutats i les tres diputades van ser convidats per l’Associació d’Autoritats Locals Palestines (APLA) amb l’objectiu de trobar noves vies de cooperació i solidaritat activa per part de les administracions de l’Estat espanyol.Compartiu aquest contingut