Barcelona descobreix fosses d’enterraments múltiples a la Sagrera : Servei de Premsa

Barcelona descobreix fosses d’enterraments múltiples a la Sagrera

30/08/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

El responsable d’intervencions arqueològiques del Servei d’Arqueologia de Barcelona, Josep Pujades, ha participat avui en una visita a les fosses d’enterraments múltiples aparegudes a les obres de l’estació de la Sagrera.

Segons ha explicat, la campanya arqueològica planificada ha permès trobar i documentar 68 fosses d’enterraments amb un total de 358 individus localitzats fins ara. Segons les primeres hipòtesis de treball es tractaria de soldats de les tropes que estaven assetjant la ciutat durant la Guerra dels Segadors, a mitjans del segle XVII, que haurien mort per la pesta que hi havia a Catalunya.

 

 

Les restes s’han trobat en la zona on hi haurà els accessos a la futura estació de la Sagrera, prop d’on hi ha l’església de Sant Martí de Provençals. Ara, segons ha explicat Pujades, tot el material arqueològic es portarà al magatzem del MUHBA a la Zona Franca on es guardarà a l’Arxiu Arqueològic. Pujades ha explicat que es faran estudis antropològics de les restes, amb proves al laboratori i de carboni 14, que ajudaran a aclarir de què va morir la gent i en quin moment cronològic”. Tota aquesta informació ajudarà a poder interpretar la necròpolis que s’ha trobat i de la que no n’hi havia constància documental.

 

 

 

Aquesta troballa se suma a la primeres fosses d’enterrament trobades amb 182 individus durant la campanya arqueològica feta entre 2011 i 2012 a les mateixes obres de l’AVE.





Paraules clau

cultura/ Sant Andreu/ Sant Martí/