En obres, tres carrers del barri del Besòs i el Maresme, que es transformen en espais de vianants : Servei de Premsa

En obres, tres carrers del barri del Besòs i el Maresme, que es transformen en espais de vianants

31/08/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Eliminaran les barreres i milloraran l’accessibilitat, la il·luminació i el paisatge al passatge d’Auger, i als carrers de Jubany i Foret

La renovació de la recollida de les aigües pluvials i del clavegueram resoldrà una de les demandes llargament esperada pel veïnat

S’hi inverteixen 1,8 milions d’euros i les obres està previst que acabin al març de 2019

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres d’urbanització d’un passatge i dos carrers del barri del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí, per millorar l’espai públic, eliminar les barreres arquitectòniques que hi ha actualment i per reparar el paviment que es troba en mal estat. Es tracta del passatge d’Auger, i els carrers de Jubany i de Foret, tres carrerons que connecten la Rambla Prim amb el carrer del Maresme, i que es convertiran, amb la reforma, en nous espais amb prioritat per als vianants.

 

Les obres consisteixen de fet en una intervenció integral que inclou:

– La urbanització dels tres passatges amb plataforma única, que comporta l’eliminació de les voreres actuals, i per tant, de les barreres arquitectòniques.
– La plantació d’elements vegetals i la instal·lació de jardineres, que contribuiran a una millora del paisatge urbà, i també de la qualitat ambiental d’aquest entorn.
– La retirada de les lluminàries situades a les façanes i la implantació d’un sistema d’il·luminació més uniforme, amb tecnologia led, molt més eficient i sostenible.
– El soterrament de les línies aèries, que també contribuirà en gran mesura a incrementar la qualitat del paisatge urbà d’aquests carrers.
– La intervenció per millorar la recollida de les aigües pluvials, i la renovació del clavegueram, que es tracta d’una actuació llargament reclamada pel veïnat.

L’establiment del sistema de plataforma única en aquests carrers no implica la impossibilitat d’accedir-hi amb vehicle de motor. De fet, en el cas de vehicles de seguretat, emergències o puntualment per als veïns per poder baixar del cotxe, un cop acabin les obres es podrà accedir als carrers amb vehicle, ja que es deixarà un pas central amb les mides reglamentàries i normatives establertes per a vehicles de bombers.

Aquest pas central quedarà definit amb un canvi de format de les peces de formigó que s’utilitzaran, diferents per a les zones laterals (per on passaran preferentment les persones).

En canvi, la reforma si que comporta la desaparició de l’aparcament en cordó en aquests tres carrers, que fins ara estava permès. Els espais a on hi havia capacitat per a 31 vehicles, quedaran alliberats i de fet s’hi incorporaran les columnes de l’enllumenat que estaran situades a tots dos costats.

La reurbanització implica també la millora de la connectivitat i de l’accessibilitat als tres carrerons, ja que quedaran més ben connectats amb la Rambla Prim. Està previst que en els punts de trobada dels carrers amb aquesta rambla s’instal·laran rampes adaptades i escales, i s’ampliarà la vorera de la Rambla Prim.

 


Rambla Prim

Passatge d’Auger
Aquest projecte, que suposa una inversió d’uns 1,8 milions d’euros, es preveu que estarà enllestit al març de 2019.

 

Enllaços relacionats:

Imatge 1/4
Imatge 2/4
Imatge 3/4
Imatge 4/4





Paraules clau

Sant Martí/