Social Coin, Tunnll i Eliport, les tres startups seleccionades per Barcelona Activa per viatjar a Kyoto : Servei de Premsa

Social Coin, Tunnll i Eliport, les tres startups seleccionades per Barcelona Activa per viatjar a Kyoto

02/09/2018Temps estimat de lectura: 3 minuts

Les tres empreses tenen en comú que aprofiten les tecnologies punteres per aportar solucions a la vida quotidiana

Els criteris de selecció han estat la voluntat d’internacionalització i el potencial de creixement a gran escala

En aquest intercanvi d’startups, conjuntament amb Keihanna RC Kyoto, també es rebrà a cinc empreses japoneses a Barcelona al setembre

Barcelona Activa ha triat les tres empreses que viatjaran a Kyoto el mes d’octubre, en el marc de la Smart City Expo, l’esdeveniment sobre ciutats intel·ligents. Les startups són Social Coin, Tunnll i Eliport, que han estat seleccionades entre els projectes emprenedors per participar en aquest esdeveniment al país nipó. Els criteris de selecció han estat la voluntat d’internacionalització i el potencial de creixement a gran escala. A més, aquestes empreses aprofiten les tecnologies punteres per aportar solucions a la vida quotidiana.

Una d’aquestes empreses és Social Coin, que té com a missió ajudar a les organitzacions a identificar i solucionar les necessitats de les persones que les integren, entenent les seves preocupacions i creant mecanisme per solucionar-les. La seva visió és ajudar al món a crear societats més empàtiques. Social Coin va néixer a Barcelona l’any 2013 com un experiment social i en poc temps va esdevenir un moviment global. En paraules del CEO de Social Coin, Ivan Caballero, “la nostra tecnologia basada en Intel·ligència Artificial identifica les preocupacions més rellevants de la ciutadania i mobilitza a les persones a fer diferents tipus d’accions, amb una recompensa per la seva participació”.

Fins ara Social Coin ha promogut més de 50.000 accions positives en més de 100 països. El seu propòsit de viatjar al Japó és créixer i desenvolupar la seva eina, que ja és coneguda gràcies a partnerships amb empreses nipones.

Una altra de les seleccionades ha estat Tunnll, que aporta una solució a la mobilitat de les ciutats amb un sistema d’intel·ligència de transport urbà de nova generació. A través d’una aplicació, Tunnll confecciona un mapa i se sol·licita a demanda i en temps real un servei d’autobús, que evita trajectes innecessaris i fa que les persones usuàries puguin triar la seva destinació sense dependre dels horaris i els llocs de destí preestablerts.

El CEO de Tunnll, Kirill Blazhko explica que el Japó és un dels països que més avenços ha fet en tecnologia i robòtica, i per tant és un lloc clau per oferir el seu servei, ja que “si bé les grans ciutats com Tokyo, Yokohama o Nagoya tenen sistemes molt eficients en trens i autobusos, en nuclis urbans, on hi viu la majoria de la població nipona, l’espera d’un transport públic pot arribar a ser de més de 15 minuts”.

Per la seva banda, la startup Eliport Robotics aposta pels robots terrestres d’autocàrrega i descàrrega en el darrer pas d’una cadena de transports. Amb aquesta tecnologia d’última generació, els robots es mouen per l’àrea de vianants i són la solució en l’últim tram de lliurament dels productes a les botigues i a diferents emplaçaments. El CEO d’Eliport, Dmitry Skorinko, assenyala que aquest país és estratègic, atès que la robòtica i la tecnologia s’han desenvolupat més que en altres països, i a més les persones són més propenses a utilitzar i incorporar les noves tecnologies en el seu dia a dia.

Tant Eliport com Tunnll són empreses incubades per Barcelona Activa i tenen accés als seus programes i serveis d’incubació. Eliport es troba a la Incubadora Almogàvers, al Poblenou, mentre que Tunnll està instal·lada a la Incubadora ESA BIC, ubicada al Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels.

 

Intercanvi d’empreses locals

Aquest és un pla d’intercanvi d’startups entre ciutats, organitzat conjuntament amb l’entitat japonesa Keihanna RC de Kyoto. De la mateixa manera, a Kyoto han anunciat que cinc empreses locals vindran a Barcelona per conèixer l’ecosistema emprenedor de la capital catalana i participar en esdeveniments i presentacions que facilitin les connexions amb el teixit empresarial local i potencials clients.

Des del 2014, Barcelona participa a l’Smart City Kyoto, i els acords amb el Japó s’han incrementat des d’aleshores, per exemple, quan en 2016 l’alcaldessa Ada Colau i el governador de la Prefectura de la ciutat japonesa, Keiji Yamada, van signar un protocol de col·laboració a favor del desenvolupament econòmic i social entre les dues ciutats.

Paraules clau

ocupació/