L’Ajuntament de Barcelona inverteix 1’64 milions d’euros en la reurbanització d’un nou tram del carrer Comerç, al districte de Ciutat Vella : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona inverteix 1’64 milions d’euros en la reurbanització d’un nou tram del carrer Comerç, al districte de Ciutat Vella

03/09/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es crearà una plataforma única que prioritzarà el vianant, donant continuïtat als anteriors trams del carrer Comerç ja reurbanitzats

Està previst que les actuacions s’enllesteixin el primer trimestre de 2019

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les actuacions de reurbanització d’un nou tram del carrer Comerç, al districte de Ciutat Vella. En concret, el comprés entre els carrers de Princesa i de Fusina. La previsió és que les obres d’aquest tram, que abasta uns 1654 metres quadrats, finalitzin el primer trimestre de 2019 i compten amb un pressupost d’uns 1’64 milions d’euros.

Així, la voluntat és la de crear una plataforma única amb prioritat invertida per a vinanants, que donarà continuïtat a l’actuació dels entorns del Mercat del Born. Tot potenciant el caràcter d’aquest carrer com a zona de passeig i esbarjo. Se segueixen els criteris aplicats en la remodelació del tram del carrer Comerç comprés entre la plaça Comercial i l’avinguda Marquès de l’Argentera.

 

 

Actualment, el carrer compta amb un vial de circulació i serveis associats a la mobilitat i voreres, que connecta la plaça Comercial amb el carrer Princesa.

La proposta es basa en dues línies d’actuació. D’una banda, se segueix una estratègia de continuïtat pel que fa a la plataforma única i al paviment. En el cas del paviment, cal recordar que en el tram anterior del carrer Comerç es va crear un vincle amb la ciutat històrica enderrocada amb una composició de paviments que reprodueix el traçat dels antics carrers. Aquests elements permeten la coherència formal i conceptual del conjunt.

D’altra banda, el contrast a nivell de caràcter de l’espai entre un àmbit “monumental” com és l’entorn del mercat -un espai buit, diàfan i multifuncional d’escala de ciutat- i un àmbit “domèstic” com és el carrer Comerç -un espai acotat i apropiable pels veïns.

També es preveu la renovació de la xarxa de sanejament i de les diferents xarxes de serveis, la col•locació de nou paviment i mobiliari urbà, plantació de nou arbrat i parterres vegetals i col•locació de nous elements per a l’enllumenat seguint els criteris utilitzats als entorns del Mercat del Born i al primer tram del carrer Comerç. El projecte inclou la col•locació d’una estació de Bicing elèctric al Passeig Picasso.

La urbanització d’aquest tram completa el projecte dels entorns del Born CCM, que va quedar pendent l’anterior mandat. Per a la definició d’aquest projecte es van dur a terme 2 sessions de participació amb el veïnat del carrer per tal que veiessin diverses propostes i fessin les seves aportacions, que s’han tingut en compte a l’hora de tancar el projecte definitiu.

 

Enllaç relacionat

Imatge





Paraules clau

Ciutat Vella/