Janet Sanz dóna el tret de sortida a la 40a edició de la Cursa de la Mercè : Servei de Premsa

Janet Sanz dóna el tret de sortida a la 40a edició de la Cursa de la Mercè

14/09/2018

Marta Carranza, comissionada d’Esports, acompanyarà a Janet Sanz en la sortida de l’emblemàtica prova

Més de 12.000 persones participaran a la cursa de la Festa Major de Barcelona

Janet Sanz, quarta tinenta d’Alcaldia, donarà el tret de sortida de la Cursa de la Mercè 2018 aquest diumenge 16 de setembre a les 9 hores, acompanyada de Marta Carranza, comissionada d’Esports. Enguany es tracta d’una edició especial perquè la mítica cursa de la Festa Major de la ciutat compleix 40 edicions, com ja han fet aquest any altres curses de la ciutat.

Més de 12.000 participants sortiran des de l’av. Maria Cristina per recórrer els 10 km que componen el traçat d’aquesta prova atlètica, que passa pels punts més emblemàtics de Barcelona. L’arribada tindrà lloc a la mateixa av. Maria Cristina i el lliurament de premis se celebrarà a partir de les 10.00 hores (aprox.), a la zona de pòdium habilitada a la zona d’arribada (av. Maria Cristina, a l’alçada del Palau 8, enfront pl. Univers).

La Cursa de la Mercè comptarà també, com cada any, amb un circuit adaptat de 2 km per a atletes amb discapacitat intel•lectual o amb mobilitat reduïda.

La festa dels 40 anys

Amb motiu de la celebració d’una data tan especial, hi haurà diverses activitats commemoratives al moment de la sortida de la cursa, com el llançament de 40 globus gegants, un espectacle de castellers de la Colla Jove de Barcelona i un altre de batucada a càrrec de Ku Kum Ku, que també acompanyaran la sortida dels corredors a ritme de timbal.

A la Fira del Corredor, ubicada en la Cúpula del Centre Comercial Las Arenas (pl. d’Espanya), es podrà visitar l’estand municipal commemoratiu d’aquests “40 anys d’esport popular a Barcelona”, els dies 14 i 15 de setembre (de 10 a 20h).

Atletes d’elit que han confirmat participació

Diferents atletes han confirmat la seva participació a la Cursa de la Mercè 2018: Mourad El Bannouri (campió i recòrdman de l’anterior edició de la Cursa de la Mercè, amb 29’24”; entre d’altres); Mohamed Zarhouni (4t d’Europa Sub-23 de 10.000mts en 2017, amb una millor marca de 28’54”); Abderrahim El Jaafari (3r a la Cursa Bombers 2017); David Martínez (campió de la Cursa de la Mercè 2015); Juanma Álvarez (campió de la Challengue 10k i de la Lliga Championchip); Albert Nogueres: (3r a la Cursa El Corte Inglés 2017); Josep Arnal Ahullo (31’03” en 10km); Carlos Rodríguez (31’22” en 10km); Janeth Becerra (campiona de la Cursa de la Dona de Barcelona 2017 i 2a a la Cursa de la Mercè 2017); Eva Arias (campiona del món màster de 2.000m.obs M35 aquest any); Degitu Jebesa (internacional amb Etiòpia; 2a a la Jean Bouin); Marta Castroviejo (millor marca 36’20”) i Rebeca Suárez (guanyadora dels 2000m. de Sants 2018).

Més informació i resultats de la cursa al web barcelona.cat/cursamerce.

Cobertura de la Cursa de la Mercè: els mitjans interessats podran recollir la seva acreditació fins a les 8.30 hores a la línia de sortida. Així mateix, els mitjans que vulguin accedir al traçat hauran d’aportar el seu vehicle (moto) degudament senyalitzat.Compartiu aquest contingut