La Guàrdia Urbana desmantella tres punts de venda de drogues relacionats amb la presència de venedors d’estupefaents a zones d’oci nocturn del Gòtic : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana desmantella tres punts de venda de drogues relacionats amb la presència de venedors d’estupefaents a zones d’oci nocturn del Gòtic

20/09/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Segons la investigació duta a terme per la Unitat d’Investigació i la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana, els tres punts –dos associacions cannàbiques i un pis– estaven relacionats amb l’activitat de venda de droga de l’entorn dels carrers Ferran, Escudellers, Rambles i Plaça Reial

La Unitat d’Investigació i de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana han aconseguit desmantellar tres punts de venda de droga –dos cannàbiques i un pis—que, segons una investigació duta a terme per la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana, estaven relacionats amb la presència de venedors d’estupefaents als entorns de les zones d’oci nocturn que es troben entre els carrers Ferran, Escudellers i Rambles, a més de la plaça Reial.

L’última d’aquestes actuacions es va produir ahir al migdia al carrer Rauric. Els agents de la Guàrdia Urbana, juntament amb agents del cos de Mossos d’Esquadra, van fer entrada en un pis on es va intervenir diferents quantitats de marihuana, d’haixix, èxtasis i MDMA, cocaïna i LSD així com diners en efectiu i bàscules de precisió. En l’operatiu es va detenir dues persones per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Segons la investigació, aquest pis servia de punt de distribució per a la venda que es realitzava al carrer, sobretot a les nits, als entorns dels bars i discoteques d’aquesta part del barri Gòtic.

Així mateix, dimarts passat, a les vuit del vespre, agents de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana van entrar a una associació cannàbica del carrer Lleona –que operava sense llicència d’activitat– on presumptament es venia droga als usuaris. A l’entrada, els agents van localitzar diferents quantitats de marihuana, haixix i derivats, així com estris per preparar les dosis de droga i 550 euros en efectiu. L’operatiu va finalitzar amb la detenció d’una persona que es trobava en cerca i captura, i la investigació de sis persones més per un delicte contra la salut pública. A més, gràcies a aquesta actuació es va poder executar el precinte administratiu del local que estava pendent.

Aquest local, juntament amb l’associació cannàbica que es va precintar al carrer Tres Llits, on es va detenir quatre persones per un delicte contra la salut pública i per associació il·lícita, formava part de l’àrea d’influència de diferents venedors i punters que actuaven, segons la investigació de la Guàrdia Urbana, en aquesta àrea.

 

Pla d’inspecció per a la detecció i tancament de cannàbiques il·legals

Des del districte de Ciutat Vella s’està duent a terme un extensiu pla d’inspeccions que té com a principal objectiu el de detectar aquelles activitats d’associació cannàbica il·legal que tinguin lloc al territori i vetllar pel tancament de les mateixes, ja sigui de manera voluntària o mitjançant precinte.

Així, quan se sospita o es rep una denúncia d’una possible cannàbica il·legal, s’inicia la investigació per tal de comprovar-ho, ja sigui a través dels serveis d’inspecció del districte o de la Guàrdia Urbana. En cas que els promotors no permetin l’accés, l’Ajuntament de Barcelona ha de sol·licitar l’entrada al jutge per constatar que es fa aquella activitat.

En el cas del precinte, s’actua de la mateixa manera. En primer lloc s’intenta la via del precinte administratiu sense necessitat d’autorització judicial i, en cas que això no sigui possible perquè els promotors del negoci no permetin entrar els tècnics municipals, es demana l’autorització al jutge per tal de poder dur a terme el tancament per part del districte.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/