L’Ajuntament lliura els habitatges de lloguer públic de la promoció de Tànger : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura els habitatges de lloguer públic de la promoció de Tànger

21/09/2018Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i el regidor d’Habitatge i Rehabilitació, Josep Maria Montaner, van presidir ahir l’acte de lliurament dels pisos de lloguer social de la promoció de Tànger construïda per l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB), i que està situada al carrer Tànger, 40.

Els pisos lliurats es troben en un edifici dissenyat pels arquitectes Jaime Coll i Judith Leclerc, que ha estat premiat aquest 2018 com la millor edificació en obra nova de l’Associació Espanyola de Gestors Públics d’Habitatge i Sòl. Aquest premi reconeix valors com les mesures d’estalvi energètic o l’adequació del disseny a l’entorn perquè els edificis tinguin el millor comportament mediambiental. També valora la innovació, els sistemes constructius no complexos per un control passiu del clima, l’ús de materials reciclables i la relació entre el rendiment i el cost de l’actuació. Així mateix, la sostenibilitat econòmica, la replicabilitat de la intervenció, el perfil dels adjudicataris i les solucions donades en funció de les condicions existents són altres dels elements que s’han tingut en compte per considerar aquest edifici el millor de 2018 de l’edificació pública.

L’IMHAB va iniciar l’obra de l’edifici del carrer Tànger a finals de 2015. Es tracta d’un edifici que tindrà dues modalitats d’usos diferents. Per un costat, disposa de 47 habitatges per a lloguer públic, i per un altre costat, hi haurà 20 allotjaments.

 

 

Els habitatges de lloguer són la gran majoria de 2 habitacions i també n’hi ha d’1 habitació. Tenen entre 42,5 i 58,5 metres quadrats. Pel que fa als allotjaments, n’hi ha d’entre 20,2 i 30,9 metres quadrats i estan concebuts com espais integrats amb menjador, sala d’estar, cuina i dormitori, amb un bany independent i dotats amb sala d’estar i menjador comunitaris.

Aquest és el primer edifici que promou l’IMHAB que combina dos programes que habitualment funcionen en edificis separats: els habitatges de lloguer públic i els allotjaments temporals per a la inclusió de col·lectius amb situació de vulnerabilitat.

Paraules clau

habitatge/