L’Associa’t torna a plaça Catalunya en el marc de les festes de La Mercè : Servei de Premsa

L’Associa’t torna a plaça Catalunya en el marc de les festes de La Mercè

21/09/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Què aplega una astrònoma, un acròbata, una puntaire, un grafiter i un pianista a la Plaça Catalunya durant els dies de la Mercè? La resposta és l’Associa’t a la Festa. La tercera edició de la trobada i presentació de les entitats de Barcelona cap a la ciutadania pren de nou la plaça de Catalunya durant el cap de setmana de La Mercè (del 22 al 24 de setembre), i ens convida a participar i gaudir de les més de 200 activitats proposades per les prop de 200 entitats de Barcelona que coprodueixen la festa, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

A la presentació, la regidora de Participació i Districtes, Gala Pin, ha explicat que “cal posar en valor la feina de les 500 entitats i el teixir xarxa que es fa durant tot l’any i que es visualitza els dies de l’Associa’t” i ha afegit que “demanem a la gent que s’impliqui perquè és una manera de construir una ciutat millor”.

L’Associa’t a la Festa visibilitza el treball conjunt de les entitats i associacions de la ciutat durant tot l’any, és un festival fet des de la diversitat on hi cap tothom que durant tres dies intensos dies transforma completament un espai tan emblemàtic de la ciutat amb activitats i espectacles que destil·len tot allò que mou l’energia social i comunitària de la nostra ciutat. Es podran veure, per exemple, danses i espectacles dels cinc continents, participar als tallers lúdics, connectar amb la cultura popular i l’art urbà.

Com a aspectes destacats de l’edició d’enguany: 

Així, l’Associat fa seva la Plaça Catalunya i a partir d’aquests tres blocs d’activitats transforma l’espai urbà per a l’ocasió en un enclavament únic i singular. Els visitants i curiosos descobriran una plaça amb espais oberts a tothom:

Tot plegat conforma la tercera edició de l’Associa’t a la Festa, una proposta que consolida un nou model i que mira cap el futur amb optimisme. Un projecte com aquest no es basa en xifres, però els números també ajuden a dimensionar una aventura com aquesta: l’any passat va suposar un total de 115.000 assistents durant els 3 dies, 1.800 persones vinculades a les entitats participants, i més de 100 professionals implicats en l’organització. Enguany, esperem que aquesta edició la potència i creativitat de la Barcelona més compromesa arribi a la ciutadania i aconseguim transmetre tant els seus valors com la riquesa, diversitat i la energia i la vitalitat del teixit associatiu de la ciutat.

Els mitjans interessats en cobrir les activitats que tinguin lloc a la plaça Catalunya amb motiu de l’Associa’t poden contactar amb:

Culturae

Nestor Lozano – nlozano@culturae.cat, 636 17 81 81

Eduard Sant – esant@culturae.cat, 653 16 95 15

Núria Llorach – nllorach@culturae.cat, 606 07 20 17

Es pot trobar material gràfic (cartell, spot, imatges de recurs 2017) i documentació aquí: https://associat.barcelona/materials.php





Paraules clau

Mercè/ Mercè 2018/