El districte de les Corts inaugura la peatonalització del carrer Conxita Supervia : Servei de Premsa

El districte de les Corts inaugura la peatonalització del carrer Conxita Supervia

22/09/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El nou traçat compta amb una nova àrea verda i un espai de reunió davant de la façana nord del centre Cívic Joan Oliver Pere Quart

El districte de les Corts inaugura avui les obres de reurbanització del carrer Conxita Supervia, un carrer de 120 metres de longitud, d’entre 12 i 16 metres d’amplada, al qual cal afegir la plaça de Mossèn Josep Pedragosa. Conjuntament formen un nou espai pacificat de forma exclusiva per a vianants, mantenint el trànsit rodat només per a serveis i pàrquings, i convertint-lo en una secció d’un sol nivell (plataforma única).

Aquesta modificació del traçat del carrer s’ha fet a partir d’una sèrie de dunes amb una lleugera topografia que, per una part, han fet desaparèixer la presència del cotxe i, per l’altra, la dels vehicles aparcats. Aquesta obra prioritza al vianant.

Aquest recorregut sinuós culmina en un espai de reunió, una àgora, situada davant de la façana nord del centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” que perd definitivament el mur que l’aïllava d’aquest nou espai. Amb aquesta intervenció, doncs, el centre cívic es fa més transparent i s’obre al carrer possibilitant una externalització dels usos i una ampliació de la programació del centre a l’aire lliure, permetent guanyar un nou espai per a la ciutadania i als usos col•lectius.

 

 

L’Ajuntament de Barcelona aposta per un model de ciutat més sostenible que permeti afrontar el repte de millorar la qualitat de vida de les persones, fent que la ciutat sigui més habitable i més saludable i possibilitant que el veïnat es faci seu l’espai públic. Aquesta sostenibilitat passa, també, per combatre els nivells de contaminació de l’aire i el soroll produït pel trànsit com a principals objectius.

 

 

A més, es treballa per fer la ciutat més amable, guanyar el carrer per a les persones, rebaixar l’índex d’accidentalitat viària i la manca de verd i de zones d’esbarjo als seus barris.

L’àmbit d’actuació ha estat de 3.054 m2 i el pressupost de l’obra de 1.030.226,59 euros (IVA inclòs)





Paraules clau

Les Corts/