L’alcaldessa agraeix el compromís, professionalitat i humanitat de la Guàrdia Urbana en l’entrega de les Medalles d’Honor del cos, que celebra els 175 anys : Servei de Premsa

L’alcaldessa agraeix el compromís, professionalitat i humanitat de la Guàrdia Urbana en l’entrega de les Medalles d’Honor del cos, que celebra els 175 anys

26/09/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui l’entrega de les Medalles d’Honor de la Guàrdia Urbana, que s’ha celebrat al Saló de Cent, un acte que coincideix, enguany, amb la celebració del 175è aniversari de la policia municipal. L’efemèride ha estat recordada amb un vídeo que ha repassat la història del cos.

En total, s’han entregat 106 distincions: una medalla d’argent i 67 de bronze a agents de la Guàrdia Urbana; 5 plaques de reconeixement a grups operatius de la Guàrdia Urbana; i 26 medalles d’argent i 7 plaques de reconeixement a persones i entitats externes del cos.

 

 

L’alcaldessa ha felicitat el cos de la Guàrdia Urbana per la seva professionalitat i humanitat, i recordat que aquest estiu “no ha estat fàcil” per la complexa situació política i social que ha viscut la ciutat “i que ha omplert els carrers de mobilitzacions massives de tot tipus i que ha generat tensions a l’espai públic”.

Ada Colau també s’ha referit a la preocupació per l’increment d’alguns fets a la ciutat, entre ells els furts, i ha fet una crida a “trobar conjuntament solucions, des de les instàncies polítiques, policials i judicials” a aquests problemes, i a afrontar-los perquè “no hi hagi impunitat” d’aquests. També ha demanat no fer “una batalla partidista” d’aquests problemes.

Durant la cerimònia s’ha fet entrega de les medalles d’honor en categoria d’argent a diferents persones i entitats de la ciutat per la seva col•laboració amb els diferents serveis i àmbits d’actuació de la Guàrdia Urbana, entre ells el Fiscal Degà de Barcelona; la Direcció de Serveis a la Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament; el Cottolengo del Pare Alegre; a la Federació de Comerç Cor d’Horta: l’Associació de Veïns La Taxonera i a la Fundació Mutual de Conductors.

Així mateix, s’ha condecorat amb la Medalla d’Honor al Mèrit per acte rellevant en categoria d’argent i de bronze a 64 agents del cos de la Guàrdia Urbana.

Les plaques internes en reconeixement de la feina realitzada han estat per el Servei de Suport Tècnic Operatiu; pel projecte de Tinença Responsable d’Animals de la Unitat Muntada i Secció Canina de la Guàrdia Urbana; al Grup de Delinqüència Urbana de Sant Martí, a l’equip de Policia de Barri de Nou Barris i al Grup de Formació de la Divisió de Trànsit i Seguretat Viària del cos.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/