Els dos estands antimasclistes de la Mercè sumen prop de 5.000 atencions en tres nits : Servei de Premsa

Els dos estands antimasclistes de la Mercè sumen prop de 5.000 atencions en tres nits

28/09/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona consolida aquests espais d’informació, atenció i assessorament

Cada edició hi ha més dones que s’apropen a fer consultes

El nou estand d’enguany es va ubicar al Bogatell a demanda de les usuàries

L’Ajuntament de Barcelona va fer una aposta fa tres anys, durant la Mercè del 2016, col·locant uns estands antimasclistes, uns punts visibles a les zones d’oci nocturn on poder rebre informació, assessorament, atenció sobre què és violència masclista. Aquesta aposta s’ha consolidat després de tres anys, ja que cada any hi ha més dones que s’apropen a fer consultes.

Aquesta sensibilització i atenció, a més, s’acompanya d’equips itinerants que es mouen pels espais d’oci nocturn de màxima afluència.

Durant la passada Mercè, es van col·locar dos estands. Un ubicat a l’habitual punt de l’Avinguda Maria Cristina i l’altra a la platja del Bogatell, a demanda de les usuàries que es van apropar als estands habilitats la Mercè del 2017.

El servei s’ha dut a terme tres nits a Maria Cristina, el 21, 22 i 23 de setembre, i dos nits a la platja del Bogatell, el 22 i el 23 de setembre, amb un total de 16 professionals –fixes i itinerants- que han donat resposta a 4.873 atencions. D’aquestes, 3.119 s’han produït a la zona de Maria Cristina i 1.754 a Bogatell.

La majoria d’intervencions serveixen per donar informació i assessorar sobre què és violència masclista, més enllà del que delimita la justícia. Però també es fan atencions directes per agressions passades o que han succeït durant els concerts. En aquesta línia, s’han fet 12 intervencions directes: 1 ha estat per demanar assessorament sobre un cas d’abús sexual en el passat, i la resta han estat intervencions per 1 assetjament, 1 agressió física, 5 casos de tocaments, 2 casos d’exhibicionisme, 1 cas d’invasió d’espai personal i 1 cas de mirades. Aquestes intervencions han estat demanades per dones de 16 a 35 anys.

Davant aquests fets el missatge és clar i directe. “Res justifica una agressió masclista. Res. I cada dona té els seus propis límits que cal respectar sempre.”, afirma Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI.

Per això, enguany el lema ‘Només sí és sí’ Complementa l’anterior ‘No és no’, ja que no només s’ha de dir ‘no’ sinó que ha d’haver-hi un ‘sí’ explícit.





Paraules clau

dona/