L’Ajuntament inverteix 830.000 euros en la rehabilitació de la façana de l’Institut Milà i Fontanals, al barri del Raval : Servei de Premsa

L’Ajuntament inverteix 830.000 euros en la rehabilitació de la façana de l’Institut Milà i Fontanals, al barri del Raval

19/10/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta actuació ha abastat una superfície de 2.145’5 m2 i ha suposat millores en les condicions del centre pel que fa a aïllament tèrmic, acústic, protecció solar i seguretat

El districte de Ciutat Vella ha finançat aquesta actuació, competència de la Generalitat de Catalunya, per garantir l’execució immediata per part del Consorci d’Educació de Barcelona d’una intervenció molt necessària

Amb aquesta intervenció, l’Ajuntament de Barcelona ha donat continuïtat a les actuacions de la plaça de Folch i Torres i manté el seu compromís amb l’ensenyament públic

El districte de Ciutat Vella ha destinat un total de 830.000 euros a la rehabilitació de la façana de l’Institut Milà i Fontanals, a la plaça de Folch i Torres del barri del Raval. Aquesta actuació ha abastat una superfície de 2.145,50 metres quadrats i ja han finalitzat les obres, gestionades i executades pel Consorci d’Educació de Barcelona. La intervenció ha tingut lloc a la façana principal, amb 1.598 metres quadrats; la façana sud-oest amb 127,5 metres quadrats i la façana nord-est amb 420 metres quadrats.

Cal tenir en compte que les obres de millora dels instituts són competència de la Generalitat de Catalunya però en aquest cas, degut a la necessitat de fer les actuacions que portaven anys d’endarreriment el districte de Ciutat Vella ha decidit assumir la inversió. Aquesta actuació demostra el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb l’ensenyament públic i els centres escolars que l’exerceixen i és un pas més en el camí per continuar dignificant l’escola pública.

 

Les actuacions han dotat d’una nova imatge a l’edifici mitjançant el tractament de la façana i els elements que la conformen, tot reparant i netejant els elements fixes de la façana com són els sòcols de pedra i els testers i s’han retirat elements aliens a la construcció original (com els aires condicionats, voladius i finestres).

Finalment, s’han substituït les finestres per unes noves d’alumini amb cortines screens interiors accionades manualment amb reixes en planta baixa i soterrani i portes d’acer lacat, entre d’altres actuacions.

Les actuacions que s’han dut a terme permeten la millora de la seguretat en l’ús de finestres per part de l’alumnat, de l’equip docent i professionals del centre, la millora de l’eficiència energètica de l’edifici i la millora de les condicions a l’hora de donar classe gràcies a les actuacions per incrementar la protecció solar i per garantir un major aïllament acústic i tèrmic.

 

 

Donar continuïtat a les actuacions d’urbanització de la plaça Folch i Torres

El passat mes de desembre, la plaça Folch i Torres estrenava nova imatge i en aquests mesos ha esdevingut un punt de trobada pel veïnat del Raval i ha guanyat un major ús veïnal i comunitari després de les actuacions de reurbanització que va dur a terme l’Ajuntament de Barcelona i que ha suposat una inversió de 2’6 milions d’euros. Aquesta intervenció ha donat resposta a una llarga reivindicació veïnal que demanava millores en aquest entorn.

A més, les actuacions municipals també han servit per retirar la tanca al voltant del centre, de manera que tot aquell espai ha passat a formar part de la mateixa plaça i és per ús i gaudí del veïnat. Aquesta intervenció és fruit d’un acord entre el Districte, la comunitat educativa i el veïnat.

 

Aposta municipal pel manteniment de l’escola pública

Com a novetat d’aquest mandat, el Consorci de Barcelona pintarà i farà el manteniment del revestiment de totes les escoles públiques de Barcelona cada sis anys com a màxim. En concret, són 153 escoles públiques d’educació primària, 3 escoles d’educació especial i els 5 instituts-escola. Per tal de fer-ho possible, l’Ajuntament de Barcelona farà una inversió anual de 3 milions d’euros, el que permetrà intervenir en una trentena de centres cada any. Aquesta mesura respon a la voluntat del govern municipal de revertir un deute històric i dignificar les escoles de la ciutat.

Gràcies a aquest nou programa, està previst que enguany s’actuï en 25 centres i el proper any l’abast de la iniciativa arribi a 35 equipaments educatius públics més. Durant el 2017 es va intervenir en 32 escoles amb una inversió de 3’5 milions d’euros.





Paraules clau

Ciutat Vella/