Sarrià-Sant Gervasi inaugura el nou Casal Municipal de Gent Gran Sant Ildefons : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi inaugura el nou Casal Municipal de Gent Gran Sant Ildefons

19/10/2018

La parròquia de Sant Ildefons i el Districte signen un conveni d’ús pels propers 25 anys

Disposa de 170 places per atenció en horari diürn

El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha inaugurat aquesta setmana el Casal Municipal de Gent Gran Sant Ildefons, un espai que ja existia i que s’ha renovat per tal de millorar les condicions de les persones usuàries.

 

 

Aquest casal ha funcionat durant anys gràcies a la gestió de voluntaris de la parròquia de Sant Ildefons. L’Ajuntament de Barcelona i la parròquia van arribar la primavera de l’any passat a un conveni pel tal de consolidar l’equipament al barri i millorar-lo, que consisteix en la cessió de dret de superfície durant 25 anys. D’aquesta manera, la parròquia ha cedit l’ús de l’espai a l’Ajuntament i aquest s’encarregarà de la seva gestió.

Per Jaume Asens, regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, “aquesta inauguració ha de servir com a homenatge a la gent gran, un tresor, que ens van obrir el camí amb la conquesta dels drets i llibertats que avui, les generacions més joves, gaudim. Són ells, les persones grans, les que ens han de seguir assenyalant el camí a seguir”.

El casal renovat està en funcionament des de juny del 2018.

 

Potenciar la llum natural i eliminar els desnivells

L’obra ha potenciat un espai d’accés exterior per ubicar una rampa destinada a salvar el desnivell del carrer, minimitzar la sensació de passadís i propiciar l’entrada de llum natural. A més, s’han alliberat dos patis i s’han creat espais polivalents, oberts i flexibles, al voltant d’aquests. També s’han adaptat les sortides d’emergència a la normativa vigent.

 

 

El Casal Municipal de Gent Gran Sant Ildefons té capacitat per 170 persones i obre de dilluns a divendres, de 10 a 13 i de 16 a 20 hores. Entre les activitats més destacades hi haurà tallers i espais de participació.

La superfície construïda és de 408 m2 i el cost de l’obra ha estat 700.000 euros (IVA inclòs).Compartiu aquest contingut